снимки ПетелОхранителят Ангел Николов ще престои в затвора 11 години

...
снимки ПетелОхранителят Ангел Николов ще престои в затвора 11 години
Коментари Харесай

Вижте в „Петел“ присъдите за смъртта на Нягол в мола във Варна: Един ще бъде 11 години и 4 месеца в затвора, двама – по 10 години

снимки " Петел "

Охранителят Ангел Николов ще престои в пандиза 11 години и 4 месеца, а съучастниците му Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 10 години за причиняването по хулигански подбуди на гибелта на психичноболния Нягол Петров на 14 март 2015-а година в подземието на Гранд мол във Варна. Това е новото решение на Окръжен съд – Варна по делото, което беше върнато да ново разглеждане, което мина при кратко произвеждане.

Постановените санкции са редуцирани поради самопризнанията на тримата подсъдими. Присъдите могат да бъдат обжалвани, като след произнасянето им прокурорът по делото съобщи, че ще обмисли тази опция.

По време на днешното съвещание бранителите на упрекнатите за гибелта на Нягол, настъпила след подигравка и побой на особено подбрано място в мола, което е „ сляпа точка “ за камерите за видеонаблюдение, желаеха тримата млади мъже да бъдат оправдани. Бяха изтъкнати разнообразни доводи, само че като цяло юристите упорстваха, че биячите на болния мъж не са знаели за положението му и не са работили по хулигански подбуди, а по предписание на директния си шеф.



Гаврата, при която умрелия след това Нягол е принуждаван да пее песнички и да влиза в колички, била за да бъде „ правъзпитан “ да не влиза в комерсиалния комплекс. В съвещанието беше декларирано, че молът имал политика да гони посетителите, които „ гонят клиентите “ с типа си, за които има подозрения и за които има подозрения, че са клошари.



На въпрос за какво директният шеф на тримата охранители не е упрекнат за осъществената подигравка и побой, в резултат на който Нягол Петров е умрял, прокурор Ставрев съобщи, че държавното обвиняване е решило, че няма да успее да потвърди пред съда, че той е отговорен.

Ангел Николов, който е с най-тежката присъда, беше наказан и да заплати 50 хиляди лв. обезщетение на наследниците на Нягол Петров. Красимир Димитров и Цветан Маринов бяха наказани да платят по 30 хиляди лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР