снимки: Петел“На поляна в историческото ядро на Морската градина във

...
снимки: Петел“На поляна в историческото ядро на Морската градина във
Коментари Харесай

Тревога в Морската градина във Варна! Какво ще се строи, кой го позволи без да пита гражданите?

снимки: „ Петел “

На поляна в историческото ядро на Морската градина във Варна, която е монумент на парковото изкуство, се появи ограда, която без подозрение демонстрира, че зелената повърхност ще се застроява.

Предвиденото застрояване ще е на поляна под Розариума.



Варненци към този момент видяха загражденията, на които недвусмислено е написано „ Строителен обект “ и към този момент започнаха да си задават въпроси. На първо място – какво ще се строи? На второ – законно ли е да се правят строителни действия в една от най-големите архитектурни забележителности на Варна, освен това без каквото и да е допитване до жителите?



Отговорите на този въпрос могат да дадат администрацията на кмета Иван Портних и компанията „ Хидрострой “ - по едно и също време архитект и реализатор на ремонтните действия в Морската градина.



Вероятно отговор имат и в Министерството на културата, чийто Национален институт за недвижимо културно завещание наложително би трябвало да е дал позволение за каквито и да е намеси в парка – шефьовър на великия Антон Новак.

Казано по-просто - какво ще става на тази поляна знаят всички, като се изключи... варненци. Явно някой е решил, че жителите няма смисъл да бъдат запитани какво желаят за обичаната си Морска градина.



Междувременно, ремонтът на парка към този момент е в ход с усилена сеч. Не става въпрос за рязане на клони, а на цели дървета, евентуално тъй като е преценено, че са рискови. В момента интервенцията тече на поляната сред Детския ъгъл и Кортовете.



В разследване на това, че работата тече на територията на цялата Морска градина, по алеите към този момент започнаха все по-често да се виждат служебни коли. Включително и такива, които мощно (и с правомощие от общината) паркират в зелените площи.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР