снимки: ПетелКметът на Варна започна новата година с обещание, че

...
снимки: ПетелКметът на Варна започна новата година с обещание, че
Коментари Харесай

Какво точно значи обещанието на Портних, че „бул. „Левски“ във Варна ще е готов през април? Едва ли ще ви хареса...

снимки: " Петел "

Кметът на Варна стартира новата година с заричане, че новото трасе на бул. „ Васил Левски “, станало сензация с мащаба на строителство и най-много с цената си от 113 млн. лв. за 3,1 километра, ще е готово през април. Но това, което ще се случи няма да е тъкмо съгласно упованията на варненци.

Да, по трасето на булеварда в действителност се работи интензивно, само че забелязали ли сте къде завършва то?



Целият поток от коли се насочва в частта си към езерото в кръговото на ул. „ Девня “ под Максуда.



Мястото е добре познато на варненските водачи, тъй като е много натоварено. Естествено, да се насочи целият трафик по огромния нов бул. не взема решение нищо, единствено ще докара до съществени тапи.



Естествено, това е ясно на проектантите и те планували решение – ново, по-широко кръгово кръстовище. То обаче няма по какъв начин да е готово през април, тъй като още не стартирано, а да бъде приключено за два месеца... това наподобява меко казано нереално.



Особено в случай че се съпостави с темповете, на които се работи на други натоварени пътни прави в града.

Според една визуализация то ще наподобява по този начин:



Но пък съгласно друга, ще е такова:



Както постоянно се случва, обяснението от кмета Иван Портних не беше доста съответно. Той разяснява, че планът е претърпял промени, тъй като са открити по-добри решения, само че е сподели какви. По същия метод разгласи, че в последна сметка планът ще нарастне, само че не сподели с какъв брой.

При всички положения, действителната прогноза е, че кръговото на новия бул. с ул. „ Девня “ ще е готово по-скоро през есента.

Ако пък от общината въпреки всичко в действителност решат да работят „ стремително “, и през нощта, както стана ясно неотдавна от един репортаж, резултатът е прекомерно допустимо да не е доста добър. За страдание, какво ще е решението, може единствено да се гадае.



Остава ни единствено да се надяваме, че след всички вложени пари и изтърпени проблеми, новото трасе въпреки всичко ще реализира задачата, с която беше стартират. А точно – да реши проблемите със тапите във Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР