Снимки ПетелЕдва двадесетина души се събраха днес пред общината във

...
Снимки ПетелЕдва двадесетина души се събраха днес пред общината във
Коментари Харесай

Вижте в „Петел”: ДСБ, „Да, България” и група граждани поискаха паметна плоча за Пламен Горанов пред Община Варна

Снимки „ Петел ”

Едва двадесетина души се събраха през днешния ден пред общината във Варна, с цел да почетат паметта на Пламен Горанов на мястото, на което той се възпламени преди 5 години. Повечето от участниците бяха представители на политическите партии ДСБ и „ Да, България ”, които дружно с жители и неправителствени организации бяха съорганизатори на проявата.

На мястото беше показан и план за паметна плоча на Горанов, участник в огромните митинги във Варна през 2013 година, довели до оставката на тогавашното държавно управление на Бойко Борисов, както и на варненския кмет Кирил Йорданов.



Тепърва в община Варна и в локалния парламент ще се разисква слагането на плочата, само че към този момент са предриети дествия за формалното внасяне на настояването за нея.



На днешното събитие участваха малко на брой от многочислените другари на Пламен Горанов, които в дните сред неговото запалване и гибелта му на 3 март 2013 година започнаха огромна кръводарителска акция, както и срещнаха обществеността с личността на фотографа, планинаря и артистичния бранител на справедливостта и гражданските свободи. Сред събралите се бяха и основатели за издигането на фамозната Грамада от камъни под прозорците на кмета, след това отстранена от Община Варна поради ремонт на тротоара.

Между присъстващите на събирането беше и зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. Симпатизантите му не пропуснаха шанса да се снимат за спомен с него.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР