снимки ПетелДецата на Варна – ученици и възпитаници на детските

...
снимки ПетелДецата на Варна – ученици и възпитаници на детските
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“ от Варна: Поклонението на децата – най-чистият и искрен знак за почитта към Левски

снимки " Петел "

Децата на Варна – възпитаници и ученици на детските градини, бяха най-многобройната група поданици на морския град, които участваха в честванията за гибелта на Апостола на българската независимост.

Нито неприятното време, нито това, че е понеделник, може да е опрощение, че ритуалите по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски във Варна бяха много рехави. И в действителност – добре, че бяха децата, както и техните преподаватели, уверени в това, че днешния урок по родолюбие не трябва да се пропуща, даже и с риск от простуда.





Без подозрение, тази година по-вълнуващият знак на респект към безсмъртието на Апостола беше пред неговия барелеф в квартал „ Левски “.





Заупокойна молитва и боен обред се състояха и пред паметника на Алеята на възрожденците в Морската градина. Там също най-яркото наличие беше на учениците от образователните заведения, носещи името на Левски.

 Институции, дипломати, политически и неправителствени организации, както и елементарни жители показаха с венци и цветя своята благодарност към най-големия и ярък воин на България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР