снимки: Петел.бгИмаме нужда от военноморска база на НАТО, без значение

...
снимки: Петел.бгИмаме нужда от военноморска база на НАТО, без значение
Коментари Харесай

Соломон Паси във Варна: Имаме нужда от военноморска база на НАТО в България!

снимки: " Петел.бг "

Имаме потребност от военноморска база на НАТО, без значение дали тя ще бъде построена във Варна или в Бургас, това съобщи президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси при откриването на конференцията „ Стратегията на НАТО за сигурността в черноморския район “.

Той добави също, че страната може да употребява опита си със основаването на предходните бази на Алианса у нас и това да се случи в околните години. Паси също по този начин съобщи, че българската морска промишленост би трябвало да взе участие в строителството на новите ни бойни кораби, тъй като има тези благоприятни условия. „ Изтребителите ще би трябвало да ги купим, за корабите ситуацията е друго “, съобщи президента на Атлантическия клуб.

Форумът “Стратегията на НАТО за сигурността в черноморския район ” се провежда с поддръжката на дирекция “Публична дипломация ” на НАТО, Атлантическият Клуб в България, фондация “Ханс Зайдел ”, “АФСЕА Варна ” и Висшето военноморско учебно заведение “Никола Вапцаров ”. Основни тематики на събитието ще са сигурността в черноморския район, връзките с Русия, замразените спорове в района, ролята на Черно море като енергиен кулоар и асиметричните закани към България и района.



Френският дипломат в България Ерик Льобедел също взе участие в откриването на форума. В словото си той напомни ролята на Фрнация за построяването на Военноморските сили на страната ни. През 1897 – 1908 година в България обитава втора френска военноморска задача, ръководена от капитан II сан Пол Пишон. През този интервал са издигнати във Франция и получени главните военни кораби на България: образователния крайцер „ Надежда “ (1898), шестте 98-тонни торпедоносци „ Храбри “, „ Строги “, „ Смели “, „ Летящи “, „ Дръзки “ и " Шумни “, спомагателни кораби, плаващи торпедни батареи, далекобойна артилерия, минно въоръжение и други

Посланик Льобедел акцентира, че НАТО би трябвало да бъде по-фокусирано върху Черно море. Той сподели също, че Европейски Съюз за пръв път има единна морска тактика, в която „ дребните “ морета като Черно и Балтийско имат по-важно място. „ Пътят е от съдействие към сигурност “, сподели френският посланик.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР