Снимки: Олег Попов „Хората искат да имат не просто болници,

...
Снимки: Олег Попов „Хората искат да имат не просто болници,
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч”: Хората искат не просто болници, а специализирано лечение


Снимки: Олег Попов

„ Хората желаят да имат не просто лечебни заведения, а профилирано лечение”. Това регистрира Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч “, която показа социологическо изследване по поръчка на здравното министерство.

Анкетата е направена в интервала сред 23 юли – 3 август. Мнението е взето на 1017 души по домовете. Данните бяха показани по време на полемика, отдадена на бъдещото опазване на здравето, на която министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев показва нови разновидности за застрахователен модел.

Повече от половината запитани декларират, че желаят при потребност да им се показва информация за модерни медикаменти и да се наблюдава резултатът от лекуването върху тях. Отбелязва се също, че хората желаят по-високи стандарти от лекарите в отвън болничната помощ.

Допитването демонстрира още, че 30 на 100 от интервюираните, които са с приходи под 200 лв. са били на годишен профилактичен обзор.

Според изчисленията на „ Алфа Рисърч” с 2 милиарда лв. пациентите годишно дофинансират здравната система.

Анкетата демонстрира също, че от допитаните над 1000 души, най-малък брой от тях знаят какъв брой отделят за опазване на здравето.

След като изслуша изследването, вицепремиерът Томислав Дончев разяснява, че страната и специалистите би трябвало да оправдават говоренето по проблемите в бранша. „ Далеч съм от мисълта, че можем да генерираме групов консенсус по всички проблеми, само че най-малко можем да се обединим към най-належащите. Иска ми се новият модел да е с визия не за 1 или 2 години, а за идващите 20 “, съобщи Дончев. / БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР