Снимки на завърнали се у нас българи с блестящи кариери

...
Снимки на завърнали се у нас българи с блестящи кариери
Коментари Харесай

Патриотизъм с порноактьори

Снимки на завърнали се у нас българи с блестящи кариери зад граница заляха обществените мрежи. На фотосите обаче се виждат световноизвестни порноактьори с измислени български имена. От текста излиза наяве, че имат невероятни триумфи в науката и медицината. Хиляди българи споделиха фотосите без да подозират, че са попаднали в клопката на подправените вести.

"В обстановка сме, в която одобряваме мечтаното за фактически. Хора, те даже външно не наподобяват на учени. Това е извънредно показателно, че елементарно може да бъдем лъгани. Иска ни се подправените вести да бъдат истина - това е осведомителна перверзия ", разяснява PR специалистът Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

По негово мнение не имаме вяра на Фейсбук, а на тези, които са споделили дадена вест и с подготвеност споделяме това, което те считат. Според него всеки от нас би трябвало да е добър в управляването на цифровото си наличие. Христов акцентира, че доверието не е безгранично и би трябвало да сме сериозни към информацията, както към всичко останало, което ни заобикаля.

"Може би има недостиг на герои в обществото, с цел да си създадем нови хора, по които да повлечем крайник. Самите фотоси са тъкмо като свалени от интернет. Поне господинът да си беше направил труда да наподобяват по-реално ", сподели журналистът и артист Павел Владимиров.

Той означи, че има някакъв егоизъм да събереш повече лайкове. Повечето хора по-късно се оправдават, че са разбрали защо става въпрос, само че са имали друга концепция, счита Владимиров. "Когато е обвързвано с специалността ти, тогава е значимо да си проверяваш източниците и да сверяваш информацията ", уточни още журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР