Снимки на спирка в Алфатар в социалните мрежи ни провокираха

...
Снимки на спирка в Алфатар в социалните мрежи ни провокираха
Коментари Харесай

Инициатива в Алфатар доказва, че за по-добра градска среда не са нужни само пари

Снимки на спирка в Алфатар в обществените мрежи ни предизвикаха да разберем повече за самодейността. Направо необикновено звучат думите на кмета на силистренската община Янка Господинова пред Actualno.com, че закупуването на бои със средства от бюджета на локалната администрация е единствената инвестиция за коренното видоизменение на спирки на градския превоз в Алфатар. А до момента в който чакат рейса, хората могат да почетат – някогашни касетки за плодове и зеленчуци са се трансформирали в рафтове за книги от български и непознати създатели. Заглавията са от фонда на локалната библиотека и се подменят всяка седмица.

От общо 8 спирки в града, 4 към този момент са с нова визия и всяка е друга. Останалите също ще бъдат реновирани. „ Спирките са на повече от 30 години и бяха в окаяно положение – липсваха пейки, някои бяха изгнили. Искахме да ги създадем уютни “, споделя кметът Господинова. Запазена е единствено структурата им, а всичко останало е възобновено с рециклирани материали в една миниработилничка.

Не са търсени майстори, всичко е дело на работещите в общинската администрация . Един ден бил нужен, с цел да придобие спирката новия си тип, и още един ден – за градинката към нея. Цялата активност лишила към две седмици.
Друга горделивост на кметицата на Алфатар е Алеята на чадърите директно до туристическия информативен център. Наблюдението ѝ е, че както локалните хора, по този начин и туристите а харесват и си вършат фотоси.

С общински средства се облагородява и паркът, чиято повърхност е 7 дка. Реставрирани са остарели кладенци, построени са кътове за отдих, за игра на децата, барбекю. По думите на Господинова паркът към този момент се е трансформирал в обичано място за почивка на съгражданите ѝ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР