снимки: МУ-Варна, БулфотоПроф. д-р Красимир Иванов и Мариус Донкин са

...
снимки: МУ-Варна, БулфотоПроф. д-р Красимир Иванов и Мариус Донкин са
Коментари Харесай

Проф. д-р Красимир Иванов и Мариус Донкин са новите почетни граждани на Варна

снимки: МУ-Варна, Булфото

Проф. доктор Красимир Иванов и Мариус Донкин са новите почетни жители на Варна. На днешното си съвещание Общинският съвет реши някогашният ректор на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна и шефът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ да бъдат удостоени с най-високото отличие на града. Това оповестиха от пресцентъра на локалния парламент.

Хирургът проф. Иванов е отличен за изключителните му заслуги като дълготраен доктор и учител по медицина и ослепителен админ в областта на опазването на здравето. Роденият във Варна артист Мариус Донкин, който тази година навърши 70 година, получава признанието за значимия му принос в развиването на театралното изкуство в България.

Още двама души бяха номинирани от инициативни комитети за почетни жители на Варна, само че те не събраха задоволителен брой гласове. Съветниците взеха решение дългогодишният уредник на плувния маратон „ Галата – Варна “ Надежда Парушева и журналистът Николай Увалиев да получат почетни знаци „ За заслуги към Варна ” – златен.

Същото отличие ще бъде връчено на Народно читалище „ Васил Левски – 1945 “ – Варна и на Фолклорен отбор „ Варна “. Един от най-изявените хорови диригенти в България и дълготраен преподавател Янка Митева, както и проф. доктор инж. Румен Кишев, началник на Центъра по хидро- и аеродинамика във Варна, също ще бъдат наградени със златен почетен знак „ За заслуги към Варна ”.

Почетните звания по традиция ще бъдат връчени на 15 август. Церемонията по почитане ще се състои в Летния спектакъл в границите на тържествения концерт за Деня на Варна.
Началото на традицията е сложено през юни 1879 г, когато кап. Тугарски, полицеймайстер на Варна, е бил отличен за заслугите му към морския град. От тогава до през днешния ден към 160 души са удостоени със званието „ почетен жител на Варна “. Отличените със званията се вписват в Почетната книга на Общината.
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР