Снимки Милен ЦветановБългарски фотограф, посетил Чернобил, ще сподели тази вечер

...
Снимки Милен ЦветановБългарски фотограф, посетил Чернобил, ще сподели тази вечер
Коментари Харесай

Български фотограф показва уникални снимки от Чернобил и измери с дозиметър: На места радиацията е по-ниска от тази в София

Снимки Милен Цветанов

Български фотограф, посетил Чернобил, ще показа довечера пред варненци усещания и фотоси от 3-дневния си престой в региона на печално известната атомна електрическа централа, оповестява Дарик Радио.

``
реклама

Срещата диалог с Милен Цветанов е озаглавена „ 33 години тишина “. Фотографът е посетил Чернобил и призрачния град Припят преди повече от месец, като без да подозира, че централата ще стане сцена на едноименен филм. Със особено определен за задачата гид, Цветанов е имал опция да посети неповторими и едва познати за туристите места и да снима Чернобил по характерен метод.

Пред Дарик фотографът разкри, че най-шокиращата за него панорама е била застиналата атмосфера в една детска градина. Там всичко е по този начин, както е било оставено при евакуацията след случая преди 33 години. 

В зоната към Чернобилската атомна централа достъпът е органически и там се влиза през КПП-та. Не се позволяват лица под 18-годишна възраст. 

В Чернобил към момента има места с огромна радиоактивност. В града обаче на доста места радиацията е малко по-ниска от тази в София, открил е Цветанов, който по време на визитата си в украинския град е бил екипиран с дозиметър. 

Срещата диалог с Милен Цветанов ще е в 19.00 часа в магазин " Фосинтезис ". 




 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР