Снимки: МарицаС фалстарт започна съдебното производство срещу мл. серж. Ангел

...
Снимки: МарицаС фалстарт започна съдебното производство срещу мл. серж. Ангел
Коментари Харесай

Делото срещу военния, заклал сопотския полицай Добромир заради фатална дознателка, стартира, но...

Снимки: Марица

С провал стартира правосъдното произвеждане против мл. серж. Ангел Желязков, упрекнат в убийството на служителя на реда от РУ-Сопот Добромир Лазаров. То беше прекъснато и върнато на пловдивската Военно-окръжна прокуратура за премахване на позволените основни процесуални нарушавания и за изясняване на фактическата конюнктура, при която е станало убийството, реши арбитър Румен Катрев.

В правосъдната зала пристигнаха някогашната брачна половинка на убития служител на реда Наталия Лазарова и сестра му Весела. Те желаеха да бъдат частни обвинители против командоса. Не предявиха цивилен иск, написа " Марица ". 



Довереникът им юрист Кирил Николов настоя в обвинителния акт да се опише изчерпателно и ясно по какъв начин тъкмо е осъществено убийството, а не както е сега “изключително телеграмно, семпло и непълноценно ”. Според него обвинителният акт е пронизан от чувство за неприязън към служителя на реда, а обликът му е показан отрицателно, а той “сякаш е клан за да бъде обезглавен ”.



Адвокат Николов настоя за правене на стойностен обвинителен акт, в който да се повдигне по-тежко обвиняване на командоса Желязков. Неговият бранител юрист Красимир Елдъров също изиска правосъдното произвеждане да се приключи, само че с други претекстове. Според него убитият служител на реда е намерил телефона на клиента му посредством някогашната си брачна половинка, която работи във военно отделение, и е отишъл да се разправя с него. Той го е нападнал Желязков обиден, удрял го е, до момента в който е бил на колене, и убийството е резултат от единствената му допустима реакция, с цел да оцелее, т.е. осъществено е при самоотбрана.

Съдията одобри доводите на двамата юристи, още повече, че прокурорът призна, че убийството страда от недостиг на очевидци.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР