Снимки: Live.Varna.bgПразникът на Варна - 15-ти август, Свето Успение Богородично,

...
Снимки: Live.Varna.bgПразникът на Варна - 15-ти август, Свето Успение Богородично,
Коментари Харесай

Стотици се включиха в празника на Варна

Снимки: Live.Varna.bg

Празникът на Варна - 15-ти август, Свето Успение Богородично, стартира през днешния ден по традиция със Света литургия и признателен молебен, отслужени от митрополит Йоан в Катедралния храм „ Успение Богородично “. Последва издигане на знамената на площад „ Св. Св. Кирил и Методий “ и литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, водено от кмета на Варна Иван Портних. Сред формалните лица на събитието бяха регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов, национални пердсатвители, заместник-кметове, общински съветници, районни кметове, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетни консули и жители.

Празничният ден продължава с богата стратегия. По традиция в 20 ч. в Летния спектакъл ще стартира церемонията по връчване на почетни звания и оценки. За настроението на феновете ще се погрижат отбор „ Варна “, камерният отбор " Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния ", квартет " Светоглас ", Донко Марков и група " Вакали ". 



В 20.30 ч. на пл. " Независимост "  е началото на обичайния концерт със солисти и оркестър на Държавната опера - Варна, с диригент Кръстин Настев. Събитията са проведени от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.  



Празничният концерт на свободната зона на пристанището ще стартира също в 20 ч. В ролята на водещи ще влязат Дамян Попов и Мария Накова – Миа. Миксът от реализатори включва хип-хоп групировката Connection Crew, спечелилият от „ Гласът на България ” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „ Julian’s Laughter ”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде присъединяване на гръцката звезда Claydee.



Празничната заря ще стартира към 23 часа, като за първи път тя ще бъде изстрелвана от морето. За задачата във водите са инсталирани 3 понтона - на 120 м от брега. Успоредно с това пироефекти ще има и от кея на военноморската база. Най-доброто място за гледане на зарята ще бъде зоната край Морската гара.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР