снимки: Live.Varna.bgОбщина Варна осигури 18 нови лекотоварни електрически автомобила, които

...
снимки: Live.Varna.bgОбщина Варна осигури 18 нови лекотоварни електрически автомобила, които
Коментари Харесай

Община Варна с нови коли за над 1 милион, 100 % на ток! С тях ще разнасят скобите из синята зона

снимки: Live.Varna.bg

Община Варна обезпечи 18 нови лекотоварни електрически автомобила, които стартират да управляват паркирането в „ синята зона “ в морската столица. Това е част от поредната ни политика за поощряване и стимулиране на потреблението на екологично чист превоз, за възстановяване индикаторите на атмосферния въздух, заяви кметът Иван Портних.

Днес той направи оглед на колите, дружно с Младен Иванов, директор на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “, което ще стопанисва новите придобивки. Превозните средства са на стойност 1 072 500 лева, като парите са обезпечени от Европейска банка за възстановяване и развитие.



Разходите за употреба на един електрически автомобил е 1 - 2 лева на 100 км пробег, без спомагателни средства за масла и филтри. На 25 юли е оповестена социална поръчка за доставка и създаване на 31 зарядни станции, които ще бъдат сложени в центъра на града. От тях 22 ще могат да се употребяват гратис и от жителите и гостите на Варна. Собствениците на електрически коли към този момент паркират гратис в " синята зона " в морската столица. 



Ще дадем персонален образец по какъв начин може да се употребяват подобен вид коли в градски условия, като не се замърсява околната среда, сподели още кметът Иван Портних. Той напомни, че Община Варна кандидатства и за нови електробуси, посредством които ще се обнови напълно автопарка на градския превоз. До момента в общинската компания " Градски превоз " ЕАД има 85 нови рейса и 35 нови тролейбуса, обезпечени посредством планове по оперативни стратегии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР