снимки Live.Varna.bgЕвропа винаги е излизала от кризите по-силна и по-уверена.

...
снимки Live.Varna.bgЕвропа винаги е излизала от кризите по-силна и по-уверена.
Коментари Харесай

Бившият канцлер на Австрия Волфганг Шусел в ИУ - Варна: Преценете добре кога да влезете в Еврозоната

снимки Live.Varna.bg

Европа постоянно е излизала от рецесиите по-силна и по-уверена. " Аз не съм оптимист или черноглед, аз съм за търсенето на благоприятни условия ", това сподели във Варна федералният  канцлер на Австрия в интервала 2000-2007 година доктор Волфганг Шусел.

Той  изнесе обществена лекция в Икономическия университет във Варна на тематика „ Бъдещето на Европа “. Д-р Шусел допълни, че макар турболенциите, глобализацията, бежанската рецесия, Брекзит, комерсиалните войни, които се водят по света, Европа е научила своите положителни уроци и излиза по-силна от сходни рецесии. Според него оптимизмът му се гради върху двете огромни обещания, върху които се основава Европейски Съюз - сигурност и богатство на неговите жители, стопански разцвет.

Необходима е точна преценка по кое време България да влезе в Еврозоната, като е желателно преди този момент стопанската система й да стане задоволително конкурентоспособна, посочи още Шусел. По думите му за страната ни в сегашния миг е доста по-важно приемането ѝ в Шенгенското пространство.

Събитието почете кметът на Варна Иван Портних и Н. Пр. Андреа Вике, ексклузивен и пъномощен дипломат на Австрия у нас. Домакин на срещата бе ректорът на университета проф. доктор Пламен Илиев. Поканата към Волфганг Шусел е била отправена от академичното управление на образователното завадение, на което гостът е лекар хонорис идея от 2015 година



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР