Снимки Image Satellite InternacionalСитуацията около Сирия става все по-напрегната. В

...
Снимки Image Satellite InternacionalСитуацията около Сирия става все по-напрегната. В
Коментари Харесай

Спътникови снимки показаха как руският флот излиза от базата Тартус в Сирия и се построява в боен ред

Снимки Image Satellite Internacional

Ситуацията към Сирия става все по-напрегната. В Източното Средиземноморие страните в спора усилват силите си. ВМФ на Русия организира учения край крайбрежията на Сирия, заяви topcor.ru. Районът на ученията ще бъде закрит на 11-12, 17-19 и 25-26 април от 10:00 до 18:00 московско време. В състава на непрекъснатото оперативно съединяване на съветския ВМФ, който работи в Средиземно море и ще взе участие в ученията, влизат 15 бойни кораба и съдове за обезпечаване от Черноморския флот. Най-мощните кораби са фрегатите „ Адмирал Есен ” и „ Адмирал Григорович ” с ракети „ Калибър ”, както и подводниците, съобщи Блиц.  

Според сателитните фотоси от през вчерашния ден, 11 април, всички съветски кораби са напуснали Тартус и са излезли в морето.   Спътниковите фотоси са оповестени от компанията Image Satellite Internacional. На една от тях се виждат в пристанището седем кораба, два противодиверсионни катера " Грачонок " и две дизелови подводници. На втората фотография с дата 11 април всички надводни кораби ги няма, а е останала една подводница клас " Кило " (натовската подредба на ДПЛ план 877/636).  



" Изчезването на множеството кораби от съветския ВМФ от порт Тартус, Сирия. Понастоящем пропадналите корараби от ВМФ са развърнати в морето поради вероятни удари ", се споделя в коментар на компанията, направила фотосите.  Няма никакви подозрения, че тези учения са в отговор на заканите на Съединени американски щати да нанесат удари по сирийската столица, а също и на повишаването на американските и английските сили. Ракетният унищожител „ Доналд Кук ” пусна котва на 100 км от Таргус, а ракетният унищожител „ Портър ” би трябвало да дойде в Източното Средиземноморие на 16 април. На 11 април от военноморската база Норфолк във Вирджиния е потеглила група военни кораби отпред със самолетоносача „ Хари Труман ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР