Снимки и клипове непрекъснато се разпространяват из интернет. Една от

...
Снимки и клипове непрекъснато се разпространяват из интернет. Една от
Коментари Харесай

Многобройни сигнали за лисици, които се разхождат по русенските улици

Снимки и клипове непрестанно се популяризират из интернет. Една от тях дори беше уловена от охранителната камера на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия, до момента в който обикаля из града.

Русе

Действието се развива през нощта - лисицата се пробва да влезе в двора на Телевизионния център, а по-късно потегля по улицата. От оградата я наблюдава една от телевизионните котки, обезпокоена да не ѝ навлязат в територията. Експертите изясняват, че те са естествени врагове, тъй като лисицата е от семейство „ кучета ". А котката е имала съображение за терзание, тъй като дивото животно е напуснало естествените си местообитания поради храната.
Розали Коев - основен специалист в Регионална дирекция по горите - Русе: Лично аз съм виждал 2 пъти в града лисица. Необичайно е, само че не е невероятно, защото тук те намират елементарно храна, а в необитаемите здания и дворове те намират леговище.
Лисиците бързо се приспособяват и се поддават на опитомяване, споделят експертите. И не би нападнала човек.
Розали Коев - основен специалист в Регионална дирекция по горите - Русе: Смятам, че е доста по-безопасна от бездомните кучета, най-малко за хората в града. Тя е диво животно въпреки всичко и всички диви животни се плашат от хората.
В Англия и Ирландия лисиците са като нашите бездомни кучета и в случай че повече от тях открият, че в града по-лесно се оцелява, може да заприличаме на някоя от островните страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР