снимки Г. ГеоргиевКръстовището на смъртта“- мнозина наричат така разклона за

...
снимки Г. ГеоргиевКръстовището на смъртта“- мнозина наричат така разклона за
Коментари Харесай

Сигнал до „Петел“: Този знак преди „Кръстовището на смъртта“ край Варна може да спаси живот, но никой не го вижда

снимки Г. Георгиев

„ Кръстовището на гибелта “- мнозина назовават по този начин разклона за с. Долище на пътя Аксаково – Кичево. Мрачното название не е обещано на вятъра, там през годините са ставали доста произшествия и при не една от тях е имало човешки жертви.

Нашият четец Г. Георгиев ни изпрати сигнал за този извънредно рисков пътен сектор. За предизвестие на водачите там е сложена табела „ ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ - 200 м. “. Само че крайпътната растителност, която явно не е кастрена от дълго време, го закрива изцяло и той въобще не се вижда. Ето какво написа още нашият четец, който е изпратил и фотоси от мястото:

" Една от непрекъснатите тематики в този уебсайт е сигурността на придвижване по пътищата. Неведнъж тук сте писали за рисковите кръстовища.  Дори с съображение нарекохте едно  от тях „ Кръстовище на гибелта “ – по пътя Аксаково –Кичево, разклона за с. Долище.

Не по-малко рисково е и прилежащото кръстовище – разклона за с. Въглен и с. Яребична.  И двата  рискови  пътни възела са доста добре обозначени - със знаци, предупредителни  табели, щриховани полета на асфалта пред тях.

Един факт, обаче, буди паника – зелено-жълтата табела „ ОПАСНО КРЪСТОВИЩЕ - 200 м. “ по пътя от Варна към с. Въглен въобще не  се вижда, защото е скрита изцяло от шубраци и дървета. Едва когато колата се изравни с табелата, водачът с периферното си зрение  забелязва  цветно леке вдясно, без  да разбере защо предизвестява надписът на табелата. “

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР