Снимки: ФлагманПарламентът стана арена на нови скандали, след като в

...
Снимки: ФлагманПарламентът стана арена на нови скандали, след като в
Коментари Харесай

Хаос в парламента: Обиждат Георги Свиленски на бастун, Сидеров скача на квестор

Снимки: " Флагман "

Парламентът стана сцена на нови кавги, откакто при започване на деня Българска социалистическа партия напуснаха залата. В един миг няколко депутати от опозиционната групировка се върнаха в залата и желаеха поименно броене евентуално с цел да нервират ръководещите, оповестява " Флагман ".

За процедурата настоя по-специално някогашният и „ разжалван ” зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов.
Цвета Караянчева обаче настойчиво отхвърляше да стартира поименно броене, до момента в който не завърши прегласуването на точка от законопроект. Председателката на Народното събрание получи юридическа поддръжка от съратника си от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи обаче оспори настояването на ръководещите, като цитира член от правилника на Народното събрание.

Разправията продължи, като най-после въпреки всичко Караянчева се съгласи да направи поименната инспекция.
Българска социалистическа партия напуснаха залата, с цел да блокират кворума.

В един миг обаче в залата се появи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, който извика яростно поради неодобрение от метода, по който се прави поименното броене. Депутати от ръководещото болшинство обаче му отвърнаха мощно. Свиленски потегли да напуща, само че отново се върна и яростно съобщи: „ Кой ми сподели бастун? Ти ли ми сподели бастун? ” Той гледаше към депутатите от ГЕРБ Лъчезар Иванов и Маноил Манев. 
Георги Свиленски подкани един от двамата да излезе на открито, с цел да му го каже.





В този момент Волен Сидеров и Десислав Чуколов се ускориха към Свиленски. Сидеров от самото начало се разправяше и с един от квесторите в Народното събрание, като му ръкомахаше яростно, очевидно недоволствайки, че не се вкарва задоволително ред в залата.
До физически конфликт обаче не се стигна.

При поименното броене пък се оказа, че кворум няма – участваха единствено 114 депутати. Цвета Караянчева даде 15 минути отмора, с цел да се направи нов опит за рестарт на съвещанието.

Спас Гърневски от ГЕРБ пък непрекъснато викаше „ кръшкачи ” по посока на отсъстващите депутати от Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР