Снимки: Флагман и Десант Бизнесменът Красимир Антонов заграбил общинските тротоари

...
Снимки: Флагман и Десант Бизнесменът Красимир Антонов заграбил общинските тротоари
Коментари Харесай

Бизнесменът Красимир Антонов заграбил общинските тротоари пред хотел Планета в Слънчев бряг


Снимки: Флагман и Десант

Бизнесменът Красимир Антонов заграбил общинските тротоари пред хотел "Планета " в Слънчев бряг и е направил противозаконни паркинги. Това сигнализира пред "Скандал " от община Несебър. Терените се намират пред комерсиалните обекти на комплекса. Паркингът затварял пешеходната зона и достъпа до комерсиалните обекти.

Миналата година дърветата към хотел „ Планета “ в най-големия курортен комплекс по родното Черноморие „ Слънчев бряг “ бяха изсечени, а зелените площи – унищожени.

Зад следващото безвластие и безумство в Слънчев бряг стои небезизвестния Красимир Антонов, притежател на хотелската част на хотел „ Планета “. Същият господин всеки сезон поставя противозаконни бараки и павилиони пред хотела, без да се преценява със притежателите на офисите и магазините в същия хотел, а също и без да се преценява със законите и разпоредбите на община Несебър, споделят от общината.

Заради такива като него, криещи се зад тила на сегашни и някогашни депутати и министри, и живеещи по лични правила и закони, някои политици ни назовават дебели. Така е, тъй като знаят, че сме безсилни и не можем да им се противопоставим. За страдание това е българската реалност “, се споделя в сигнал, подписан от "потърпевшите притежатели на офиси на приземния етаж на хотел "Планета " в Слънчев бряг ".
Интересен миг е, че преди години в комплекса постоянно е отсядал някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков от държавното управление на Бойко Борисов 1, настояват постоянни гости. Дори до преди няколко години шеф на хотела е бил племенник на Дянков - Деян Дянков.

Спорът стартира още през 2015 година Заради непозволено заварден общински тротоар, който от хотела на Антонов употребяват като паркинг, чиновници на община Несебър тогава се пробват да отстранен противозаконните колчета. Разбеснелият се Красимир Антонов обаче ги вижда, излиза и стартира да ги псува. За да се укроти обстановката, екипът на общината вика полиция. Наглият тузар обаче продължава да наскърбява и пристигналите на място ченгета, след което се качва на скъпарския си автомобил, направен по поръчка, потегля обратно и блъска в крайници единия служител на реда. След удара униформеният е с засегнато коляно, а Антонов е арестуван за час. След това той е освободен, а запис на бургаска медия сподели по какъв начин несебърски юрист го учи да се оправдава, че не е хотелиер, а елементарен екскурзиант, и случилото се е просто случай. Проверка в Търговския и Имотния указател сподели, че Антонов държи няколко апартхотела посредством свои компании или такива, свързани с него.
Сградата, пред която е станал случаят обаче, е вписана на името на компания "Елените мениджмънт ", която е със притежател панамското сдружение "Каленбърг Асет инк ". Връзка с Антонов обаче има ­ един от шефовете на "Елените мениджмънт " ­ Иван Гръблев, е шурей на самозабравилия се тузар, а самият хотел "Талиана бийч ", дружно с други парцели в Несебър и Свети Влас, е вписан като поръчителство по заем, теглен от компания "Хотел Планета ". Тя от своя страна е еднолична благосъстоятелност на Антонов. Всъщност посредством свои компании Антонов има изтеглени заеми за към 30 млн. лв.. Повечето са в Пощенска банка. На негово име в Търговския указател са вписани общо 7 сдружения, които са еднолична благосъстоятелност на богаташа. По партидата на сдружението "Хотел Планета " в Имотния указател се вижда, че е патило ипотечен заем за 11,6 млн. лева, който към момента не е погасен. От Търговския указател пък е видно, че компанията е заложена напълно в интерес на Пощенска банка.
Солидни заеми е патило и друго сдружение, еднолична благосъстоятелност на Антонов ­ "Темаком ". Кредити има и на името на самия Антонов, който дружно с няколко свои компании тегли заем в размер на 2,8 млн. лева, като залага парцели в община Чепеларе и по морето. Със заем тузарят си купува и жилище в петзвездния апартхотел "Мирамар палас ". Сделката е финансирана от БГ банка, която отпуска заем от 100 000 лева за пазаруването на парцела през 2006 година Апартаментът, който е с повърхност от 136 кв. м, пък е продаден на Антонов от персоналната му компания "Темаком ". Това е и един от дребното парцели, които се водят на името на богаташа. В София да вземем за пример Антонов и брачната половинка му са имали два първокласни парцела в Симеоново ­ къщи с огромни дворове и гаражи. Тези парцели, оценени на повече от 2,5 млн. лева, обаче след това са били трансферирани на дъщерята на Антонови ­ Десислава Гръблева, и четирите им деца. Самата Десислава е добре позната в общественото пространство. През 2005 година тя печели купата "Мисис България ". Често е засичана по всемирски празненства със своя втори брачен партньор Иван Гръблев. Проверка в Търговския указател демонстрира, че дамата се движи ловко по стъпките на татко си и има два хотела и един мотел в София. Най-популярен измежду тях е мотелът "Горублянско ханче ", който е прочут като събирателен пункт на съмнителни предприемачи и подземни босове. Съпругът й Иван и майка му Цонка Гръблева пък вземат ефективно присъединяване в ръководството на хотелите на семейството по морето. Двамата са част както от борда на шефовете и на "Елените мениджмънт ", по този начин и от ръководството на още две компании, свързани с семейството. Самият Антонов се оказа остарял познайник на органите на реда. Според самозабравилият се паралия, който безочливо гази служители на реда в центъра на морския курорт, в действителност има още 4 регистрации в системата на Министерство на вътрешните работи. От досието му е видно, че той е бил разследван за заличаване и увреждане на непозната благосъстоятелност, машинация, закана за ликвидиране и правене на неистинен документи, пишат Блиц и Десант.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР