Снимки Фейсбук, Стоян ПопептровТрима състезатели на СКТМ Комфорт“ представиха достойно

...
Снимки Фейсбук, Стоян ПопептровТрима състезатели на СКТМ Комфорт“ представиха достойно
Коментари Харесай

Трима от СКТМ „Комфорт“ завършиха в Топ 10 на европейското

Снимки Facebook, Стоян Попептров

Трима състезатели на СКТМ „ Комфорт “ показаха почтено България на европейското състезание по тенис на маса до 11 години и приключих в Топ 10.

Полина Енчева се класира на шесто място, откакто в последната си среща изгуби от Мейер Мириам с 0:3.



Мирослав Шмидт приключи девети след незабравим баланс от 12 победи, единствено 2 изгубени гейма и 1 загуба, откакто се падна в доста ранна фаза на шампионата с поставения под номер 1 и след това европейски първенец Лукяс Янг.



Виктор Димитров остана десети, откакто също в ранна фаза на конкуренцията срещна най-хубавия играч на Франция и загуби в извънредно трагичен мач с 2:3 след контрагейм 8:11. Димитров записа 11 победи и 2 загуби.



Достойно се показаха и останалите национали от СКТМ „ Комфорт “. Людмил Димитров, който мина през всичките четири кръга, се класира за съществена скица и приключи на 30-о място от 120 състезатели до 13 години.



Белослава Балканска пък взе бронзов орден от consolation tournamen. Там участваха всички състезатели, които не се класираха в съществена скица. В конкуренцията на 37 деца Буба доближи до трето място и приключи на 35-о място в генералното класиране.



Деница Живкова взе участие за първи път на интернационален шампионат и сподели, че има нужните качества да се развива и следващата година да се пребори за класиране в съществена скица до 13 години.



„ Изминаха три тежки дни,в които нашите състезатели устояха физически и душевен на огромното натоварване. В конкуренцията на над 400 деца в двете възрасти, показахме, че България има място на европейската сцена. Срещу България не можаха да намерят пътя към успеха доста състезатели от велики сили в нашия спорт, като Франция, Швеция, Белгия, Румъния, Испания и Чехия. Всички ние сме стимулирани да се завърнем още по-силни през 2023 година и да донесем на страната ни дълго чакания орден от самостоятелно европейско състезание. Вярвам в нашите деца и техните качества. Това е постижима цел, която е приоритет номер 1 за мен през новата година! Благодаря на всички другари, родители, сътрудници и почитатели на тениса на маса от нашата дребна, само че задружна общост, които ни писаха, звъняха и подкрепяха по време на цялото състезание! Децата са нашето бъдеще, моята мотивация и пристрастеност “, съобщи треньорът на националния тим на България и СКТМ „ Комфорт “ Стоян Поппетров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР