снимки: Дилян НедевБарака за палачинки в центъра на Варна накара

...
снимки: Дилян НедевБарака за палачинки в центъра на Варна накара
Коментари Харесай

Нова барака „кацна” на центъра на Варна, посреща публиката на културните събития във ФКЦ

снимки: Дилян Недев

Барака за палачинки в центъра на Варна накара доста жители да се възмутят, оповестява Vihrogon.bg.

``
реклама

Тя пробуди спомен за едни сякаш отминали времена, когато центъра на морския град беше безусловно покрит с така наречен преместваеми обекти. След дълги години на старания и битка с най-различни ползи, локалната власт съумя да разчисти бараките и по този начин Варна закупи доста по-европейски тип, който се харесва и на варненци, и на туристите.  Дали обаче този щанд няма да е „ първата лястовичка ” на процеса, добре прочут на варненци като „ баракизация ”?

„ Пиша Ви във връзка възбрана за слагането на бараки по центъра. Последните години тя беше в действие, а в този момент още веднъж се разрешава на хора близки до властта да слагат грозни бараки по центъра… Явно възбрана е още веднъж за простолюдието, а други властимащи са богопомазани.  Ясно е, че от нас нищо не зависи, само че нека най-малко стане притежание до повече хора… и нужните институции да се самосезират! ”, това написа варненецът Дилян Недев до екипа ни, като приложи и фотоси от мястото.



 

Който и да е решил, че този щанд за палачинки е удачно да се постави тъкмо пред един от центровете на изкуствата и културата  – ФКЦ, несъмнено не се съобразил с концепцията по какъв начин би трябвало да наподобява Варна. Наоколо също така има няколко обекта, предлгащи храна и този щанд несъмнено ще  представлява  за тях много нелоялна конкуренция. Но в действителност, най-неприятното е, че той препречва метода към културната институция и даже скрива огромните табла, на които е оповестена програмата със събитията във Варна. Може би общината би трябвало да вземе най-сетне решение с какво избира да е декориран центъра на града през лятото – с просвета или с храна?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР