снимки: читателРаботата на Синята зона във Варна от ден на

...
снимки: читателРаботата на Синята зона във Варна от ден на
Коментари Харесай

Снимки и коментар на варненец в „Петел“: Синята зона е „сива“ - неясна и не много законна

снимки: четец

Работата на Синята зона във Варна от ден дневно провокира от ден на ден отвращение в жителите. Основната причина е, че в нея едно след друго започнаха да се оформят „ сиви “ подзони – места, където разпоредбите очевидно не важат за избрани „ вътрешни “ хора.

Читател на „ Петел “ ни изпрати фотоси от едно такова място на ул. " Панагюрище ". Както проличава от самите фрагменти, в зелена повърхност е планувано построяването на спортна площадка – фитнес навън. Само дето не е ясно по кое време. Единствената дата на осведомителното табло е 3 август 2018, началото на построяването.



Като се вижда с какви темпове се...работи (?) там, най-вероятно фитнесът ще се появи идната пролет. Но за сметка на това внезапно се отваря комфортен безвъзмезден паркинг в Синята зона на Варна. За кого? Със сигурност не за всеки.



„ Не мисля, че за стрийт фитнес от железни тръби са нужни 3 броя фургони и плътна ограда. Интересно е да отбележим, че най-вероятно ще бъде подготвена откакто свърши ремонта на някогашното РПУ. Дали е позволено в градинката някой частен строител да си го загради това място? И дали няма джука спогодба с някой да намажем очите, че сякаш ще прави нещо, с цел да си държи там колите и строителната техника? “, пита варненецът, който се разхожда по „ сивата “ зона в центъра на града си.



Естествено, това надалеч не е единственото нарушаване на платеното пракиране, който очевидно може да се види от всеки, само че и от тези, които наблюдават разпоредбите да се съблюдават.



„ Жалкото беше, че писаха акт на стара дама заради обстоятелството, че 16-годишното и куче е без мотив, а на въпросът ми на колите няма ли да съставим актове, отговора беше „ не ни е подредено, оплачете се и ще забележим “, споделя нашият четец. Изобщо не е необичайно, че освен това състояние със законността във Варна, той избра да остане неизвестен.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР