Снимки: БулотоМаркет линкс проведе национално социологическо проучване, в което пита

...
Снимки: БулотоМаркет линкс проведе национално социологическо проучване, в което пита
Коментари Харесай

Проучване на Маркет линкс: Седем партии влизат в парламента

Снимки: Булото

" Маркет линкс " организира национално социологическо изследване, в което пита за настройките в случай че изборите бяха през днешния ден. Според резултатите, седем обединения биха влезнали в Народното събрание. Проучването е извършено в интервала 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета. То е финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет Линкс ". Проведено е измежду 1067 лица над 18-годишна възраст.

Според данните на социологическата организация ГЕРБ-СДС са първи с 22,9%. За " Продължаваме промяната " биха дали своят вот 17,8 на 100.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са с равна поддръжка измежду гласуващите - 10,9%. " Демократична България " е на пета позиция с 8,1 на 100.

" Възраждане " е шеста мощ със 7,6 на 100. " Български напредък " е с резултат от 4,7%.

Според данните на " Маркет Линкс " " ИТН " остава под 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание, като получава 3,8 на 100. Това са данните от резултатите на хората, декларирали, че ще гласоподават на изборите. 

Нагласите по отношение на всички запитани демонстрират, че ГЕРБ-СДС получават 16,4%, „ Продължаваме промяната “ - 11,9 на 100, Движение за права и свободи са с 8,8 на 100 поддръжка. Следват Българска социалистическа партия с 8,1% и „ Възраждане “ - с 6,3%. „ Демократична България “ взима 5,1 на 100. Резултатът на " Български напредък " измежду всички запитани е 3,7%, а на " ИТН " - 3,2 на 100.

Социолозите изясняват разликата в подредбата с мобилизацията на електората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР