Снимки: BulNews.bgОчакваният силен вятър за днес се развихри първо в

...
Снимки: BulNews.bgОчакваният силен вятър за днес се развихри първо в
Коментари Харесай

Вятърът се развихри! В Монтана е страшно, голям бор се стовари пред детска градина

Снимки: BulNews.bg

Очакваният мощен вятър за през днешния ден се развихри първо в Монтана.

Няколко дървета към този момент са изкоренени в резултат на мощните пориви, като най-фрапиращ е казусът, при който огромен бор се стовари на входа на детска градина „ Калинка ”. Дървото, което по принцип се намира в градината е паднало и е препречило цялата улица пред нея, като е затиснало покрива на къща намираща се чак на отсрещния тротоар, написа Канал 3.бг.

Засега няма информация за потърпевши, за което евентуално способства и фактът, че през днешния ден е почивен ден.

Още няколко дървета са били съборени от мощните пориви, като има и затисната кола. В ж.к. „ Младост ” на Монтана огромно дърво е било изтръгнато от земята и се стоварило тъкмо върху паркиран до блок 40 автомобил „ Опел Астра ”. Колата е със счупено предно стъкло и огънати ламарини.

За през днешния ден е разгласен жълт код поради мощен вятър в съвсем цяла България. Според предварителните прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология се чака вятър със междинна скорост от към 60 км/ч, а в Северна България се чакат и обособени пориви до 90 км/ч.



В София също към този момент са постъпили 4 сигнала за паднали дървета. Засега няма информация за потърпевши, а със сигналите са се заели от пожарната.

Множество сигнали за паднали предмети в резултат на мощния вятър са признати от поданици на Северозападна България. По данни на ГДПБЗН най-сериозно е наранена област Монтана. Там е обявено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, в това число и сътрудниците им, които са в отмора. Няма потърпевши хора.

От ГДПБЗН напомнят, че при такива случаи хората не би трябвало да остават навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи парчета от постройките и други предмети. Добре е да затворят компактно вратите и прозорците в дома си, да приберат незакрепени предмети от терасите си, а в случай че са навън, да потърсят краткотрайно подслон, гласи още известието на Министерство на вътрешните работи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР