снимки БулфотоУникални германски бойни машини от Втората световна война могат

...
снимки БулфотоУникални германски бойни машини от Втората световна война могат
Коментари Харесай

Германски танкове „Майбах“ от Втората световна привличат ентусиасти от цял свят в Ямбол

снимки Булфото

Уникални немски бойни машини от Втората международна война могат да впечатлят всеки обожател на военната история и запалянко на тематика техника в музея на Бойната популярност в Ямбол. Танковете са били употребявани в България и по време на социализма, като са останали закопани в земята като част от отбранителната линия „ Крали Марко “, предава Булфото.



Може би най-ценният експонат в музея, който незабавно се потребност е от в допълнение финансиране, е щурмово оръдие Ягдпанцер /Jagdpanzer L48/, от което има единствено шест запаени бройки в целия свят.



В Музея на бойната популярност в Ямбол може също да се види междинен танк Панцер 4 /Panzer IV/, на купола на един от които е инсталирано руско оръдие. Бойните машини, известни в България повече като Майбах, са изкопани от земята и преместени в експозицията след 2009 година.



В музея може да бъде забелязан България смален модел на цепелин L.59/LZ104, извършил полет Ямбол-Судан-Ямбол, бомбардирал Неапол и свален на 7 април 1918 над Средиземно море, до момента в който е отивал да бомбардира английската военна база в Малта. В този стадий от историята ни, България е имала 5 цепелина /Zeppelin L.59/, за които е издигнато особено летище край Ямбол.


Само двама души се грижат за целия впечатляващ музей, акцентира организация „ Булфото “. Надеждата за възстановяване на положението на музея, към който интерес демонстрират запалянковци на остарялата бойна техника от целия свят, е в извоюван план, който занапред ще се извършва.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР