Снимки: БулфотоТова тук е автентичната десница, десницата на ЕНП. Другите

...
Снимки: БулфотоТова тук е автентичната десница, десницата на ЕНП. Другите
Коментари Харесай

Борисов: Ние сме като Кобрата, когато ни ударят - ставаме и продължаваме напред

Снимки: Булфото

Това тук е достоверната десница, десницата на ЕНП. Другите са помагачите на Българска социалистическа партия (БКП), те не са се трансформирали, тъй като конгресите им вървят един след различен. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на главното предизборно събитие на ГЕРБ - СДС в препълнената зала " Арена Армеец " в град София, написа novini.bg.

" Ние сме като Кобрата, ставаме и продължаваме напред, когато са ни блъснали. Защото няма нито една област, в която страната да е в по-добро положение занапред. Само в последните няколко дни сме разкрили няколко завода. За първи път в историята България изнася повече за Германия, в сравнение с внася ", обърна се Борисов към Вебер.

Като образци той даде повишаването на Брутният вътрешен продукт, понижаване на външния дълг, нарастването на износа. „ Аз съм уверен, че в случай че сме живи и здрави в идващите месеци ще видите какви фабрики ще стартират да се строят в България. И то тъкмо такива от каквито има потребност страната, действителни вложения “, съобщи Борисов.

Той напомни запознанството им с Манфред Вебер, като акцентира, че тогава Вебер не е харесвал България, а в този момент е един от най-големите и бранители.

„ В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн. лева Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат несъмнено и се връщат. Близо 500 хиляди автомобила ще излязат за 24 май “, съобщи той.

„ Не бързайте да казвате, че сме спечелили не за друго – а като виждам справките близо 100 000 коли ще излязат през почивните дни, понеделник пък е изработен за учениците неучебен ден. Затова се обръщам към структурите – помолете ги хората, дано си починат петък, събота и неделя до обед и да се върнат за изборите “, съобщи Борисов.

5

 

Той уточни, че Европа е един организъм, една система. „ България си има държавно управление и Европа си има държавно управление. Ние можем да подсигуряваме инфраструктурата, приходите и най-много опазването на външната граница на Европейски Съюз. Много старания влагаме и се оправяме добре, не инцидентно в Европа ни дават за образец. Гарантирам и това сме говорили с сътрудниците от Съюз на демократичните сили, членовете, определени от тази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще извършват общите решения на ЕНП. Всички са ми дали обещание да поддържаме нашият претендент Манфред Вебер “, коментира Бойко Борисов.

Той се обърна към претендентът на ЕНП за ръководител на ЕК Манфред Вебер с думите: „ Ние разчитаме, като отлетиш там, на високото – да не забравяш цялата тази зала. Защото животът е събирач – от съперници прави първи другари. Второ, кохезионната политика – единственият късмет за развиване на Западните Балкани и страните от Източна Европа са транспортните коридори. Така че кохезионната политика би трябвало да ни е приоритет. Важно е, тъй като с изключение на автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “, „ Марица “ и „ Люлин “, сме дали обещание на българите и „ Хемус “, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да подсещам – не че ни е значимо, само че е обидно, тъй като ние се оправяме доста по-добре от други страни “.

" В момента през България минава 17 милиарда куб. м газ към Турция, Гърция и Македония. Със прекъсването на този газ нашите тръби се изпразват. Искаме да си останат нашите колички. За да е спокоен Западът сряда стартираме построяването на интерконтектора България – Гърция, за към половин милиарда лв., да има диверсификация “, добави министър председателят.

„ Имаме поддръжката на Европейска комисия за газов хъб „ Балкан “. Ще загубим 2 милиарда само че ще ги компенсираме. България към този момент една година се движи в тези периоди, с цел да имаме цялостна диверсификация “, съобщи той. „ Предупреждавам партията в петък и или четвъртък ще се опитат да ни създадат провали. Направихме си измененията, извлякохме си поуките, само че партията се подвигна. Това ги плаши. Да не пропусна да поздравя Мария Неделчева, тъй като тя разруши претендента на Българска социалистическа партия - завист ненавист, против знания, разум, компетентност ", означи Борисов.

" В четвъртък и петък ще се опитат да ни вършат нов Костинброд ", предупреди Бойко Борисов. Според него политическите им съперници били гневни от това, че ГЕРБ е съумяла да се изправи след нанесения тежък удар. Той прикани структурите на ГЕРБ да са деликатни и оптимално мобилизирани.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР