снимки: БулфотоПо молба на Община Варна варненци опразниха няколко улици в

снимки: БулфотоПо молба на Община Варна варненци опразниха няколко улици в ...

Варненци опразниха няколко улици в центъра, разчертава се продължението на синята зона.снимки: Булфото

По молба на Община Варна варненци опразниха няколко улици в центъра на града, за да може да бъде разчертана по тях маркировката за втория етап на синята зона в града. Това предаде кореспондент на Булфото.

Зоната ще обхваща улици от широкия център на Варна, припомня агенцията. Настилката на улиците, по които парчирането ще стане платено вероятно от юли, е подновена преди разчертаването на паркоместата. PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Примери за фалшиви новини за коронавируса: 

Източник: petel.bg