Снимки: БулфотоНационалният отбор на България по футбол прекъсна серията си

...
Снимки: БулфотоНационалният отбор на България по футбол прекъсна серията си
Коментари Харесай

Националите най-после биха! Ивелин Попов изигра последния си мач за България при 1:0 над Чехия

Снимки: Булфото

Националният тим на България по футбол прекъсна серията си от 12 мача без победа.

``
реклама

Възпитаниците на Георги Дерменджиев биха Чехия с 1:0 в последния си дуел от квалификационната ни група за европейското състезание следващата година. Срещата обаче беше без значение, защото " лъвовете " от дълго време изгубиха шансове да стинат до шампионата на Стария континент посредством тези пресявки. Двубоят се организира пред празни трибуни, поради наказването, което УЕФА ни наложи за расисткия скандал от дуела с Англия (0:6). Последната ни победа бе на 16 октомври 2018, когато " трикольорите " удариха с 2:1 Кипър. След този триумф бяха регистрирани 5 равенства и 7 загуби.



Мачът бе последният с националната фланелка за капитана Ивелин Попов, който през вчерашния ден разгласи, че се отдръпва и ще даде път на младите, защото е на 32 години. Той стартира от първата минута и остана на терена до последния съдийски сигнал.

Единственият гол в дуела вкара Васил Божиков в 56-ата мин. След центриране от статично състояние на Десподов Божиков игра перфектно с глава и откри резултата.

Футболистите на Черно море Виктор Попов и Исмаил Иса, които бяха извикани от Дерменджиев, не се появиха в игра.

С триумфа над Чехия България към този момент има 6 точки и се измъкна от последното място в класирането, изпреварвайки тима на Косво, който приключва квалификациите на дъното с 3 пункта.

Така България към този момент има 6 точки и се измъкна от последното място в класирането, изпреварвайки тима на Косво, който приключва квалификациите на дъното с 3 пункта.

Двубоят стартира с домашен напън, като " трикольорите " първи стигнаха до положително състояние за повеждане в резултата. Пас в дълбочина стигна од Ивелин Попов. Той бе в засада и остави кълбото за включващия се на скорост Кирил Десподов. В основния миг подаването на нападателя обаче бе несполучливо.

В идващите минути още веднъж Попето бе блзизо до попадение, за което сигурно жадува. Футболистът на два пъти бе извеждан по превъзходен метод, само че оставаше в състояние на засада.

Дарида и Ондрашек изпробваха шанса си с далечни изстрели в средата на полувремето, само че също не реализираха упования резултат с тези свои дейности.

В края на първото полувреме " трикольорите " се прибраха в личната си половина и изчакаха края му. Така първите 45 минути приключиха при нулево тъждество сред двата тима.

В началото на втората част гостите бяха покрай гола. В 51-ата минута Владимир Дарида центрира рисково от директен свободен удар. Подаването се трансформира в изстрел, който затрудни Георги Георгиев, само че стражът съумя да се намеси уверено.

В 56-ата минута българите поведоха в резултата след заучено състояние от директен свободен удар. Кирил Десподов центрира надълбоко в наказателното поле. Васил Божиков се откъсна от отбраната на гостите и с глава засече подаването, пращайки топката неспасяемо във вратата на Ондрей Колар. 

След попадението националите ни леко подвигнаха темпото и в 63-ата минута Георги Костадинов се размина за малко с гола. Халфът засече от дребен ъгъл следващо центриране в дълбочина, само че прати топката над вратата.

Последва ново затваряне в собсвената си половина от страна на " трикольорите ", които си чакаха шанса за нов гол на контраофанзива. През това време пък чехите още веднъж пробваха няколко удара от далечна отдалеченост, при които Георгиев бе непогрешим.

България - Чехия 1:0

Голмайстори: Васил Божиков (56`)

България: Георгиев, Ст. Попов, Терзиев, Божиков, Петър Занев, Костадинов, Малинов (Цветков 89`), И. Попов, Вандерсон (Неделев 72`), Марселиньо, Десподов (Краев 69`)
Селекционер: Георги Дерменджиев

Чехия: Коларж, Кадержабек, Челустка, Дарида, Шевчик (Масопуст 66`), Янкто, Соучек, Кудела, Боржил, Крал (Хушбауер 71`), Ондрашек (Долежал 80`)
Селекционер: Ярослав Шилхави

София, стадион " Васил Левски "
Съдия: Сергей Карасьов
Жълти картони: Костадинов, Георгиев (България); Кудела, Янкто (Чехия)

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР