снимки: БулфотоНад 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в

...
снимки: БулфотоНад 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в
Коментари Харесай

За десети път във Варна: Центърът на града се превърна в Алея на книгата

снимки: Булфото

Над 50 български издателства и книгоразпространители ще вземат участие в „ Алея на книгата “ във Варна, която стартира през днешния ден и ще продължи до 11-ти август. Книжното ревю ще бъде ситуирано в 19 шатри в пространството от  хотел „ Черно море “ до Фестивалния и конгресен център.

Василка Ванчева - от Асоциация „ Българска книга “ напомни, че това е десето юбилейно издание на ревюто, което води своето начало точно от морския град. 

В рамките на " Алея на книгата " за първи път ще има две нови начинания. На 3-ти и 4-ти август от 15 ч. до 18 ч. в литературния ъгъл /на бул. „ Сливница “ и ул. „ Стефан Караджа “/ ще се организира събитието „ Написаното остава. Пиши вярно “. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктоация може да реши езиков тест и да получи препоръки от учени от Института за българки език към Българска академия на науките. За първи път се провежда и кръводарителска акция, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства. 



Работното време на " Алея на книгата " е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са министър председатели на книги, срещи с писатели и преводачи и полемики.  Достъпът до всички събития е свободен. 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР