Снимки: БулфотоФронтмените на легендарната рок група Формация студио Балкантон“ отсвириха

...
Снимки: БулфотоФронтмените на легендарната рок група Формация студио Балкантон“ отсвириха
Коментари Харесай

Без ФСБ на погребението на Ивайло Крайчовски

Снимки: Булфото

Фронтмените на именитата рок група „ Формация студио Балкантон “ отсвириха погребението на басиста си Ивайло Крайчовски. Отсъствието на Румен Бояджиев и Иван Лечев на поклонението в столичния храм „ Свети Семдочисленици бе тематика номер едно на мненията измежду музикантите, оповестява „ Телеграф “.
 

Единствено пианистът на ФСБ Контантин Цеков почете паметта на сътрудника си. Той бе в компанията на цялото си семейство – брачната половинка Живка, децата, както и балдъзата Деница. Запитан за какво ги няма останалите от групата, той дал отговор сбито: „ Всеки самичък си взема решение “.
 
Войната сред музикантите стартира след новогодишния концерт на площад „ Батенберг “ в чест на присъединението ни към Европейски Съюз на 1 януари 2007 година Тогава беше последното излизане на сцената на групировката в Крайчовски, а барабанистът Петър Славов-Пъпеша пък въобще не участваше в концерта. Ивайло смяташе, че групата е предала и двамата.
 
Миналата година ФСБ чества 40-годишен празник в „ Арена Армеец “ и участвали споделят, че името на Крайчовски даже не било упоменато, а на Facebook страницата на групировката гибелта му бе маркирана по този начин: „ Сбогом, Ивайло! Почивай в мир! “.  А Крайчовски се горедеше, че единственият човек на земята, който е имал щастието от почитател на ФСБ да се трансформира в член на именитата група.
 
Жена му Галя, с която се разведоха преди няколко години, и сестра му проведоха поклонението и погребението. Двете опечалени дами одобриха съболезнованията на президента Петър Стоянов, както и десетки музиканти, които препълниха храма. Йорданка Христова показа, че Крайчовски е бил самичък и уединен в последните години от живота си и бе прелестно сюрпризирана, че толкоз доста хора са пристигнали да уважат паметта му.
 
Повечето рок групи имаха най-малко един представител на поклонението – „ Щурците “, „ Тангра “, „ Импулс “, „ Дисонанс “, „ Ревю “, „ Спринт “ и други Сред опечалените беше учителя на Ивайло Крайчовски от Консерваторията проф. Симеон Венков, който регистрира тъжната статистика, че 9 композитори са ни напуснали тази година до момента.
 













Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР