Снимки БулфотоФилмът Осемте Джуджета на разследващия журналист Николай Стайков от

...
Снимки БулфотоФилмът Осемте Джуджета на разследващия журналист Николай Стайков от
Коментари Харесай

Монитор за скандалния филм за рекет Осемте джуджета: Олигарсите удрят Делян Пеевски и враговете си с асансьорно фентъзи

Снимки Булфото

Филмът " Осемте Джуджета " на проверяващия публицист Николай Стайков от Антикорупционния фонд разкри схеми за рекет над български предприемач за лишаване на бизнеса му.

Засега няма реакция от нито една от страните, най-много от прокуратурата. 



Медията на депутата издател Делян Пеевски " Монитор " излезе с контраматериал, защото и неговото име е забъркано в следствието:

Ето какво написа изданието:

" Знаете ли какво е неймдропинг? В дословен превод от британски значи втурване на имена. В англоезичните общества се употребява, когато някой посочва известни персони, с цел да направи усещане. В българската действителност е инструмент в ръцете на една незаконна група от олигарси и техния мейнстрийм, които, с цел да ударят враговете си, пречещи им да си вършат далаверите, забъркват тюрлюгювеч от имената им в неуместна и неподплатена с каквито и да било доказателства интрига. При това стъпваща ни повече, ни по-малко на напълно битова фамилна драма. И по-конкретно – на войната сред асансьорния крал Илия Златанов от една страна и жена му Юлия, децата му Явор и Пролетина и шурей му Махмуд Бедир от друга за фамилната империя „ Изамет “.

Семейните войни постоянно са били кална история. В положителния случай родата взаимно се замеря с мръсното си долни дрехи. При това с извратения възторг на ексхибиционисти, та да може всички да схванат. В неприятния – стартира да се топи пред проверяващите органи и в немалка част от случаите все някой от воюващите се озовава в ареста. Именно подобен е казусът и с войната на семейство Златанови.

 Малко предистория

Стартирала през есента на 2017 година, тя ескалира през лятото на предходната 2019 година, когато обиколи цялото обществено пространство. Причината е, че след две години кавги и взаимно размразяване с тъжби по институциите в спор за бизнеса за милиони, държани в активи и банкови сметки у нас и в Швейцария, Явор Златанов-младши, който е и съучастник на татко си, узурпира фамилния бизнес и асансьорния цех на Гара Искър в София. Малко по-късно след сигнал, подаден от Златанов-старши в спецпрокуратурата, Явор е арестуван, а също майка му, сестра му, шурей му и още две лица. Пращат ги в ареста за проведена незаконна група за изнудване и пране на пари. Историята получава необятно обществено покритие, защото има пикантерии за всеки усет. Бившата брачна половинка на Явор е известна телевизионна водеща. Семейството разполага с десетки милиони и е действително най-големият състезател в бизнеса с асансьори. На автопарка им може да завиди всеки парвеню. А при обиските са конфискувани с изключение на скъпи коли също 35 кг златни монети за над 4 млн. лв. и 565 000 евро. Обобщението от случилото се в жаркото лято на 2019 година е, че четирима от фамилията се снабдяват с обвинявания, Златанов-старши бяга в чужбина тази пролет и е разгласен за интернационално търсене, а историята малко по малко заглъхва.

За да бъде изтупана от праха през вчерашния ден от обединявания фронт на подсъдими и обвинени олигарси, обединили се против страната и всички, които им пречат да избегнат възмездието за закононарушенията си.

Така в следващо така наречен „ следствие “ на сякаш самостоятелния някогашен кадър на разградския необут Иво Прокопиев – Николай Стайков, работещ за още по-независимия „ Антикорупционен фонд “, който е част от Неправителствени организации мрежата на кръга „ Капитал “, босовете на задкулисието и техният мейнстрийм от издания, финансирани къде директно, къде под масата от тях, използваха фамилната война на фамилия Златанови, с цел да пришият към нея имената на главните си съперници. Начело с депутата и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски, който със законодателните си начинания и с разкритията на изданията си освети десетки афери на същите тези подмолни играчи.

Теория на конспирацията

Според така наречен следствие, което стъпва на изказванията, дадени в изявление на забегналия в конспиративност в чужбина Илия Златанов, акцията против сина му, стартирана по личния му сигнал, била – забележете – проведена, с цел да му бъдат отнети бизнесът (вече окупиран от Младши), а също конфискуваните при обиските пачки и злато. В 10-минутното филмче пред камера в неназована страна, Старши навързва с бели конци на правилото на неймдропинга, без да даде каквито и да било доказателства за изказванията си, някогашния следовател и сегашен юрист Петър Петров (за който твърди, че самичък е потърсил), митингите против олигархията, ексглавния прокурор и сегашен ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров, сегашния обвинител №1 Иван Гешев, вътрешния министър Младен Маринов. За гарнитура сервира и имена от други режисирани от същия този олигархичен мейнстрийм кавги, като да вземем за пример двете каки. А с цел да е още по-пищен сюжетът, вкарва в сценографията малко известно столично заведение със занимателното име „ Осемте джуджета “, където твърди, че бил правил срещите с Петров. И до момента в който забърква тайната каша, способна да докара до успокоителни даже фен с стоманени нерви, надали за някого ще е изненада, че намесва и името на Делян Пеевски. Заявявайки на правилото на ЕЖК (бел.р. - една жена каза), че цялата скица, чийто уредник бил Петров, била в интерес на Пеевски, който желал да влезе в бизнеса с замяна на асансьори, защото се „ приказва, че от Европейски Съюз се чакат 4 милиарда евро “ (?!). Във кино лентата не са дадени каквито и да било обстоятелства, които да поддържат тези изказвания. Няма позицията на нито един от изброените. Нито са потърсени за коментар. Единствено за Петров се твърди, че бил издирван, само че отказал подобен. Не е потърсена за позиция и нито една от институциите, намесени в достойната за сюжет на нискобюджетно холивудско фентъзи история, разказана от Златанов. Проверката на дребното съответни неща от цялата покъртителна история, пробутвана от асансьорния крал, също не устоя на теста. Така да вземем за пример никой в асансьорния бизнес даже не знае за предстоящи евросредства за замяна на асансьори. Камо ли за 4 милиарда евро! Ама режисьорите на цялото това фентъзи разчитат на резултата на неймдропинга и се надяват, че феновете ще одобряват конспирацията без даже да си зададат въпроси.

Ел Чапо и банкерът дезертьор Цветан Василев

А въпросите без отговор са доста и надалеч не се изчерпват единствено с очевидната липса на доказателства за което и да било от изказванията. Като за начало по какъв начин по този начин въпросното „ следствие “ идва броени часове, откакто не различен, а подведеният под отговорност по 18 обвинявания от целия углавен набор хазартен необут Васил Божков прикани всички погнати от прокуратурата подмолни играчи и олигарси, включително „ забегналите в чужбина “, да се обединят против страната? Случайност? Категорично не, изключително на фона на обстоятелството, че филмчето, за което създателите настояват, че ще е единствено първо от цяла поредност, завършва точно с имитация, в която се загатва Божков. Да не приказваме, че самият български Ел Чапо разгласява през вчерашния ден на инстаграм профил, носещ неговото име, фотография на въпросния ресторант, упоменат от Златанов.

Защо Златанов прави „ разкрития “ в чужбина пред комфортен публицист, за който се знае, че няма да му зададе нито неуместни въпроси, нито ще му изиска доказателства, с които да хастари изказванията си, а не даде показания пред българските институции? Дали пък не е поради прозаичния факт, че в случай че каже сходни неща пред институциите, без да показа обстоятелства, предстои на наказателна отговорност за набеждаване и клюка? Именно по тази причина е по-удобно да върви по пътя на различен олигарх дезертьор – Цветан Василев, който по същия метод упреква от чужбина част от пришитите към фентъзита лица в „ корпоративен рейд “. Но бе порязан от безусловно всички непознати институции, включително и от Международния арбитраж във Вашингтон точно поради обстоятелството, че тезата му издиша, защото вони на небивалица сходно на тази на Златанов.

Мейнстриймът на Прокопиев

Въпросите надалеч не се изчерпват дотук и не е нужно да си професионален публицист, с цел да си ги зададеш. Въпреки това тайното фентъзи беше подхванато незабавно от целия мейнстрийм на олигархията, като първи го лансираха от окупираната от някогашни фрагменти на Иво Прокопиев (анти)българска секция на „ Свободна Европа “.Там даже показват сякаш самостоятелния Николай Стайков за създател. Броени минути по-късно се появи в останалите болтчета и гайки в машината за операции на обединявания олигархичен фронт, като се стартира с „ Медиапул “ на някогашната говорителка на Иван Костов – Стояна Георгиева. Премине се към персоналния пресцентър на Цветан Василев „ Фрогнюз “, който способства за неуместната интрига с изявление с безконечния претендент на задкулисието за основен прокурор Бойко Атанасов. И се стигне до вечерното предаване на модифицираната с пари от КТБ, дадени й персонално от Цветан Василев, TV водеща Люба Кулезич, която анонсира, че посетител ще й бъде точно Стайков. Както можете да се досетите, в нито една от препечатките, публикувани от стахановците на задкулисието с ентусиазма на труженици пред заплата, няма и грам сдържаност към съшитата с бели конци история, разказана от Златанов. И няма по какъв начин да е другояче. Защото задачата на олигарсите не е истината, а механичното навързване на имената на враговете им и запращането им в блатото на операциите. С вярата, че по този начин ще затъкнат устите и желанието им за истина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР