Снимки: Булфото, Видео: You tube, Vbox 7На този ден пред

...
Снимки: Булфото, Видео: You tube, Vbox 7На този ден пред
Коментари Харесай

На този ден преди пет години Черно море вдигна първата си Купа на България

Снимки: Булфото, Видео: You tube, Vbox 7

На този ден пред 5 години Черно море за първи път завоюва Купата на България, откакто победи Левски с 2:1 след продължения и неповторима драма на стадион " Лазур " в Бургас.

Антонио Аниете изведе „ сините ” напред в 71-вата, само че в 92-рата минута Бакари изравни и прати мача в продължения. В 118-ата минута Матиа Курьор потопи в сълзи съперника с гол-шедьовър за пърния поврат.

" Моряците " бяха с човек по-малко от 39-ата минута, когато Стенио дос Сантос бе изпъден след втори жълт и червен картон, само че все пак тимът сподели страховит темперамент. 

Срещата стартира извънредно динамично и още във 2-рата минута Гаджев насочи страхотна тупалка от отдалеченост, а Чанович с тъга съумя да избие топката в корнер.

В 5-ата минута и " моряците " имаха прелестна опция след удар с глава на поляка Бургхард, който обаче мина около далечната греда на вратата на Йоргачевич, написа gol.bg.

Темпото на игра през първите минути бе високо, само че двата отбора действаха и внимателно.

В 19-ата минута Паланков се намеси прелестно на два пъти, откакто първо попречи на Аниете да нахлуе в наказателното поле и да стреля, а по-късно поправи и доста груба неточност на Ернандес.

Минута по-късно реферът спести червен картон на Стойчев от Левски за доста жестоко нарушаване против Ернандес като финален в защитата. 

В 28-ата минута " Сините " имаха неповторим късмет пред себе си, откакто Гаджев центрира меко за Аниете и испанецът игра с глава, само че прати топката право в ръцете на вратаря.

В 31-ата минута пък Курьор от Черно море насочи диагонален удар, който в последна сметка се оказа и много неакуратен.

Минута по-късно гол на Левски бе анулиран закономерно поради засада, а в 35-ата минута Педро направи свръхестествен пропуск.

Абди го видя самичък против вратаря на границата на дребното наказателно поле и той опита да засече топката в придвижване, само че я прати над вратата.

В 39-ата минута Черно море получи тежък удар, откакто Стенио бе изпъден след втори жълт и червен картон.

Малко по-късно Левски стигна до следващ голов късмет, само че Атанасов от Черно море мазета топката пред погледа на състезател на " сините " след прелестно центриране на Абди.

Срещата бе прекратена за 2-3 минути към края на полувремето, откакто Венков бе нацелен с предмет от почитателите на Левски.

Второто полувреме стартира на положително движение и в 50-ата минута Аниете направи прословут пропуск против излезлия да го пресрещне вратар.

Испанецът излезе самичък против стража на съперника и опита да го трансферира, само че за негово злощастие трансферира и вратата.

Малко по-късно Райков насочи удар към вратата на Левски, който бе уловен от Йоргачевич.



В 63-ата минута Абди опитва удар от отдалеченост, който обаче не откри задачата и бе неакуратен. Малко по-късно Бакари навлезе в наказателното поле и насочи удар, който обаче попадна в ръцете на Йоргачевич.

Левски поведе в 71-вата минута, когато Аниете осъществя. Създаде се напрежение в наказателното поле на Черно море и Прохазка опита нещо като удар, само че се получи в последна смета пас към Аниете. Той преодоля елегантно Паланков, който се хвърли на шпагат да избие топката и прати кълбото в противоположния на Чанович ъгъл, с цел да осъществя.

Няколко минути след гола Абди насочи удар от дребен ъгъл, който Чанович съумя да избие и да прати топката в корнер.

В 81-вата минута Атанасов бе на косъм от изравнителен гол след удар с глава към вратата на Левски, само че Йоргачевич сподели огромна класа и избави. 

В 92-рата минута Левски бе шокиран, откакто Бакари изравни. Божилов подаде с глава към своя съотборник, който с воле от наказателното поле прати топката в противоположния ъгъл на Йоргачевич. 

В последна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути. Първото продължение се отличи с два доста съществени пропуща на Левски, като в 94-тата минута Домовчийски направи нещо непростимо, откакто Гаджев с пета го откри в наказателното поле и от чиста позиция нападателят прати кълбото над вратата, а малко по-късно Клок в последния миг изпревари Краев за топката. 

През второто продължение Краев бе на косъм от гола, само че в 110-ата минута негов удар с глава мина на сантиметри около страничната греда, а в идната офанзива Коконов излезе самичък против вратаря, само че се подхлъзна в най-неподходящия миг.

Малко преди края на второто продължение реферът Ивайло Стоянов не отсъди дузпа за Левски, откакто Курьор фаулира в наказателното поле Абди, само че реферът си замълча.

В 119-ата минута Курьор мина през трима играчи на Левски и от близка отдалеченост технично вкара топката във вратата на Йоргачевич, с цел да донесе трофея на Черно море.

Състави

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Белаид (30 - Нину), Стойчев, Минев, Абди, Бедоя, Прохазка, Гаджев, Педро (63 - Краев), Домовчийски, Аниете (83 - Велев)

ЧЕРНО МОРЕ: Чанович, Венков, Атанасов (82 - Божилов), Стенио, Клок, Бургхард, Курьор, Ернандес, Паланков, Райков, Бижев (58 - Бакари)

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР