Снимки: БулфотоСъдът в Добрич за постоянно в ареста Мирослав Дяков,

...
Снимки: БулфотоСъдът в Добрич за постоянно в ареста Мирослав Дяков,
Коментари Харесай

Ето го задържаният за зверството над 18-годишното момиче от Добрич

Снимки: " Булфото "

Съдът в Добрич за непрекъснато в ареста Мирослав Дяков, който отвлече и изтезава 18-годишно момиче. След 20-дневно търсене, Виктория Георгиева  беше открита в дома на 32-годишния мъж. Стана ясно, че момичето е държано срещу волята му и е било измъчвано, оповестява bTV.

Мярката на Мирослав Дяков се гледа при закрити порти с претекста, че има детайлности от съкровен темперамент. Мъжът резервира безмълвие на влизане и на излизане от правосъдната зала.

Срещу арестувания, който към този момент има шест осъждания, са повдигнати две обвинявания – за незаконно отнемане от независимост за повече от две денонощия по непосилен и рисков метод за здравето на момичето, както и за държане на опиати, уточни наблюдаващият прокурор Павел Любенов. По думите му ще бъде повдигнато и трето обвиняване – за породена телесна щета, откакто бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за потърпевшата.



Откриха инцидентно отвлечено момиче в Добрич, дрогирано и измъчвано повече от 20 дни
Окръжният прокурор е посетил потърпевшата Виктория Георгиева в реанимацията на болничното заведение в Добрич. Момичето има голям брой пострадвания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, сподели Пламен Николов.

Окръжният прокурор добави, че по сведения на лекарите потърпевшата е постъпила в незабавното поделение с доста невисок хемоглобин след загуба на към два литра кръв и е била на ръба на оцеляването. Ехографските проучвания към този момент са посочили, че няма повредени вътрешни органи и счупвания.

На 4 юли Виктория била на пазар с майка си. Вечерта споделила, че излиза на кафе, само че не се прибрала. След няколко дни майка й получила известие в обществената мрежа, което я тормозило.

" Мамо, аз си открих другар. Нещо, което аз бях сигурна, че не го написа Виктория. "

Тогава подава и сигнал в полицята. Пред проверяващите дава и името на Мирослав Дяков. 

" Един път съм го виждала. Беше късно вечерта след работа, аз спях, и да го видя в този момент няма да го позная индивида ", сподели майка й.

Момичето е оповестено за търсене.

Мирослав Дяков е арестуван в Добрич с опиати на 24 юли, когато са били направени претърсвания на два адреса и потърпевшата е открита в безпомощно положение.

Според проверяващите, похитителят и Виктория са се познавали.

„ По данни на момичето, тя отишла да си купи марихуана от този мъж, в началото е останала по лично предпочитание в дома му, само че сега, в който е поискала да си тръгне, той не й е разрешил това и е почнало нанасянето на побой и ежедневното й дрогиране. Тоест тя е била лишена физически и от опцията за опозиция, а и, с цел да напусне сама. Заключвана е била, имаме данни, че е била връзвана, извънредно брутално измъчване на 18-годишното момиче ”, сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

" Виктория не е давала никакви индикации, че е вземала някакви опиати, нямаше по какъв начин да допускам такова нещо ", сподели майка й Атанаска Димитрова.

Момичето е в тежко, само че устойчиво положение, контактно е. Настанено е в реанимацията на добричката болница.

" В момента не съществува риск и заплаха за живота и нейното здраве. Хемодинамично е постоянна, прилети са й два сака кръв, рядка кръвна група, на този стадий не е належащо да се прелива кръв ", съобщи доктор Светозар Байчев, шеф на МБАЛ-Добрич.

Все още не може да се каже докога Виктория ще остане в болница.

Съседи на Мирослав разказават, че неведнъж са викали полиция, защото бил нападателен. Той има 6 присъди за държане и разпространяване на опиати и три висящи каузи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР