Снимки: btvПлесници и вербална агресия – това показват видеоклипове, заснети

...
Снимки: btvПлесници и вербална агресия – това показват видеоклипове, заснети
Коментари Харесай

Възпитателки заплашват и пребиват деца с увреждания в дом

Снимки: btv

Плесници и вербална експанзия – това демонстрират видеоклипове, снимани в центъра за деца и младежи с увреждания „ Хризантема ” в Габрово. Кадрите станаха притежание на медиите след междуличностен спор и обвинявания измежду личния състав на дома.

Достъпът до тези жилища е стеснен. В „ Хризантема ” са настанени седем деца и трима младежи с увреждания, която грижите за тях са денонощни. Потресаващите видеокадри са направени в интервал от две години от 2016 и 2017 година Разкритията прави ръководителят на центровете за настаняване, откакто подчинени ѝ пращат инспекция, оповестява bTV.

На фрагментите се чуват закани от страна на дамите, които работят в дома, вижда се и че протягат ръка на децата. „ На видеозаписите се вижда вербална експанзия, плесници… Лично аз не съм ставала очевидец. Децата не могат да приказват, те не могат да кажат какво се случва ”, разяснява Маринела Лазарова, която е началник на домовете „ Хризантема ” и „ Мирни дни ”.



Услугата започва по план още през 2013 година През 2016 година след първия изработен запис от обществен чиновник на побой над момиче, директорката твърди, че е сезирала обществената работа към локалната община. Оттам обаче настояват, че схващат за нередностите в средата на януари.



„ Трябва да се наблюдава процеса кой и по какъв метод е позволил това, по какъв начин е изработен този запис и за какво не е реагирано на момента ”, съобщи Даниела Василева от общината. Днес в дома влязоха проверяващи от отдел „ Закрила на детето ”. Освен дирекция „ Социално подкрепяне ” инспекция по случая прави и прокуратурата, написа Блиц.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР