Снимки: btvnovinite.bgМоята дейност като президент през следващата година ще бъде

...
Снимки: btvnovinite.bgМоята дейност като президент през следващата година ще бъде
Коментари Харесай

Румен Радев: Дейността ми ще бъде посветена на съхраняване на демократичните права на българите

Снимки: btvnovinite.bg

Моята активност като президент през идната година ще бъде отдадена на запазване на демократичните права на българите. Това сподели президентът Румен Радев на конференция с вицепрезидента Илияна Йотова във връзка на миналата първа година от встъпването им в служба, написа btvnovinite.bg.

За първата година обнародвах 86 закона, като на пет постанових несъгласие, сподели президентът и добави, че е упражнил това право в полза на българските жители, воден от убеждението, че въпросните закони ощетяват и не подсигуряват правата на хората, добави Радев.

Президентът означи, че през миналите месеци праволинейно се е ръководел от правилата, че българската външна политика би трябвало да се образува у нас и да се отстоява на открито, а не противоположното.

По думите на Радев в годината, когато се означаваме 140 години от Освобождението на България, би трябвало да се извадят българо-руските връзки от ледената ера, в които са били заварени от него.

Проблемите на персоналния състав в защитата остават нерешени, уточни още той и добави, че постигнатото от министъра на защитата нарастване на заплатите се е разминало с упованията. „ Това, което не съумях да свърша, бе да убедя ръководещите за проверка на признатия от тях Национален проект за повишение на разноските за отбрана на 2% от Брутният вътрешен продукт. Планът ще бъде прегледан едвам през септември, само че с неразбираем резултат “, съобщи Радев.

Президентът посочи, че огромна част от напъните му са били отдадени на създаване на ефикасен антикорупционен модел. „ Цялата истина за КТБ жителите чакат от съда. Приетият антикорупционен закон е слаб. Ръководството на антикорупционния орган ще се избира от Народното събрание, който избира държавното управление. Това занапред слага под въпрос неговата самостоятелност. Видно е, че и отсега нататък битката с корупцията ще се води от жителите и медиите. България е в сериозен миг от своето развиване. Председателството стартира амбициозно, само че не суспендира демокрацията и не е оправдание за безучастие по болните за българина тематики, сподели още Румен Радев.

„ Парламентът се трансформира в нотариат, който официализира решенията на държавното управление. Доверието към Народното събрание е сериозно ниско ”, уточни още президентът.

„ Считам, че в идните месеци и години е нужно национално изпитание за превъзмогване на моралната рецесия на българското общество. Нейни чеда са и корупцията, и престъпността, и политическата незаинтересованост, и настъпленията против свободата на словото. Доказахме, че президент и вицепрезидент могат да работят дейно в екип “, сподели още Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви недоумението си за какво българските общности в чужбина са били изключени от тематиката за българското европредседателство.

„ За тези хора България е същинската татковина. Със силата на президентската институция желая да им кажа, че България стои зад тях. Казах им на всички места, че те са голям капацитет за страната. Амбицията ми надскача обособени политики, надскача един мандат “, съобщи Йотова.

Тя посочи, че не могат да върнат всички наши сънародници у нас, само че могат да работят незабавно за предпазване на самосъзнанието.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР