Снимки БлицРодителите на деца с увреждания се събраха на протест

...
Снимки БлицРодителите на деца с увреждания се събраха на протест
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания гневни: Симеонов вън, Симеонов, ти си срам

Снимки Блиц

Родителите на деца с увреждания се събраха на митинг под прозорците на Министерски съвет с искане на оставка на вицепремиера Валери Симеонов.



Протестът е заради изказването на Симеонов, че те са " група кресливи дами " с " сякаш заболели деца ", което протестиращите смятат за неприемливо, поради което и желаеха той да се отдръпна от държавното управление.



Те развяват черни флагове, плакати с надписи " Симеонов, ти си позор ", пуснали са си хайдушки песни. Бе пуснат и запис на изявлението на вицепремиера, което бе съпроводено от бурни освирквания, след което последваха и виковете " Оставка ".
" Вървете си г- н Симеонов, вървете си! ", прикани митингът на майките.

" Ако той не я подаде, надяваме се министър председателят да му я изиска ”, оповестиха протестиращите и продължиха със виковете " Оставка " и " Нямате място в ръководството на страната ".

На място има и засилено полицейско наличие, като жандармеристи са заградили входа на постройката на Министерски съвет. Движението, пък бе спряно, откакто протестиращите блокираха бул. " Дондуков ".

Планирано е митингът да продължи до 17:30 часа. В още редица други градове са планувани митинги с искане за оставката на вицепремиера, в това число и в Лондон, пред посолството на България.

Родителите на деца с увреждания подчертаха, че митингът им не е политически. 


 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР