Снимки Агенция МитнициСпасителният център в Аквариума във Варна спасява 200

...
Снимки Агенция МитнициСпасителният център в Аквариума във Варна спасява 200
Коментари Харесай

Варненският Аквариум спасява бебета-змиорки от застрашен вид, задържани на Летище София


Снимки Агенция Митници

Спасителният център в Аквариума във Варна избавя 200 кг бебета-змиорки от сериозно застрашения тип европейска змиорка (Anguilla Anguilla), които бяха арестувани на 15 февруари на Летище София, научи Moreto.net .

Митническите чиновници са предотвратили опит за машинация посредством незаконен експорт. Те са спрели за инспекция авиопратка от 1010 кг за Малайзия, която съдържала 90 контейнера от стиропор с милиони екземпляри от застрашения тип, оповестени като " шаран и толстолоб за зарибяване ".

При инспекцията се открива, че контейнерите в реалност съдържат 200 кг живи екземпляри, във фаза „ млада змиорка “ (кристална фаза), с приблизителна дължина 7-8 см. Видът, който е предпазен от Конвенцията за интернационалната търговия със застрашени типове от дивата флора и фауна (CITIES), е доказан от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.

По първични данни пратката е пристигнала от друга европейска страна и съгласно маркировка на контейнерите е изпратена от компания, която има позволение за улов. Въпреки това контейнерите са били оповестени с различен тип стока, което съставлява митническо нарушаване.



Бебетата-змиорки са превозени незабавно със съдействието на „ Зелени Балкани “ към Спасителния център на Аквариума във Варна в опит да бъдат избавени, защото са били опаковани в неподходящи за типа условия.

Змиорките Anguilla Anguilla са с огромна комерсиална стойност, защото цената на дребните змиорки на азиатските пазари доближава до 2000 $ за кг.



 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: