Снимката горе е кадър от видео с лошо качество, заснето

...
Снимката горе е кадър от видео с лошо качество, заснето
Коментари Харесай

Най-самотният човек на света

Снимката горе е кадър от видео с неприятно качество, снимано в бразилската джунгла. На него се вижда евентуално „ най-самотният човек в света”.

Той е на към 50 и от 22 години живее самичък, откакто всички членове на племето му са били убити.

Откриха момиче, отглеждано от маймуни в индийската джунгла

4 дни в бразилската джунгла

Откриха остатъци от античен град на изчезнала цивилизация

Кадрите, оповестени от Funai - Националната фондация за индианците – специфична държавна организация в Бразилия, демонстрират мускулест мъж, който сече клони със саморъчно направена секира.

Агенцията следи индивида от разстояние от 1996 година насам. Основната цел е да се потвърди, че той към момента е жив. Зад нея стои конфликт на ползи за земя и пари.

Мъжът населява джунгла с повърхност към 4 000 хектара, заобиколена от частни ферми в щата Рондония. Фермерите желаят земята, само че законът я пази, до момента в който последният оживял от локалното племе в жив. Ето за какво страната би трябвало непрекъснато да потвърждава неговото битие.

А и самата тя е под напън. В бразилския Конгрес преобладават представителите на едрите фермери и земевладелци. Те по всякакъв начин се борят против защитаването на тропическите гори и правата на локалното индианско население.

Въпросният мъж няма публично записано име. Доколкото е известно външен човек в никакъв случай не е приказвал с него. Не се знае даже какъв е бил езикът на племето му. Той посреща натрапниците нападателно с лък, стрели и клопки. И има основателни аргументи за това.

Смята се, че е единственият оживял от офанзива на фермери през 1995 година, при която умират всички останали членове на племето му - унищожено даже преди да получи наименование.

Знае е се, че мъжът ловува и отглежда насаждения от папая и царевица измежду дърветата в джунглата.

Причината за нещастието на неговото племе е път, издигнат през 80-те години на предишния век, който води усилване на търсенето на аграрни земи в региона.

Дори и в този момент близките фермери се пробват с палежи и противозаконна сеч, да завладяват земята, която мъжът населява. Те даже са плащали на „ пистолерос” – въоръжени наемници, да го убият. Документиран е случай, при който такава група навлиза през 2009 година в неговата джунгла.

Контактите с външния свят крият и други смъртоносни рискове за мъжа. Той елементарно може да бъде погубен от болести като грип или морбили, с каквито неговите предшественици в никакъв случай не са се сблъсквали и против които последният оживял от племето няма никакъв имунитет.

Incredible! New footage of the last surviving member of an uncontacted tribe. We know almost nothing about him. His people were probably massacred by cattle ranchers who invaded the region. Footage courtesy of FUNAI. Protect uncontacted peoples: https://t.co/a23hCUNSGq pic.twitter.com/tJ9TcMyaiU
— Survival (@Survival) July 20, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР