Снимката е илюстративна Националната агенция за приходите (НАП) започва масови

...
Снимката е илюстративна Националната агенция за приходите (НАП) започва масови
Коментари Харесай

Пунктовете за технически прегледи укрили приходи за около 20 млн. лв.


Снимката е илюстративна

Националната организация за приходите (НАП) стартира всеобщи данъчни инспекции в пунктовете за годишни механически прегледи. Причината е подозрения за укрити доходи в размер на към 20 млн. лева

Освен за издаването на касови бележки и отчитането на оборота, инспекторите ще наблюдават и за спазването на осигурителното законодателство, се споделя в известието на Национална агенция за приходите.

Обобщените данни за осъществените прегледи, които всички пунктове за годишни механически прегледи подават към Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, са оценени в приходната администрация, като са съпоставени с данните от фискалните им устройства.

При 326 пункта са открити обилни разлики сред подадената информация за прегледаните коли и регистрираните доходи на касовите апарати.

Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите доходи е в размер на 19.4 млн. лева Ако тези несъответствия се потвърдят, на компаниите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат предоставени и проверки, допълват от Национална агенция за приходите.

От приходната администрация припомнят на клиентите на пунктове за годишни механически прегледи, че за всяка заплатена от тях такса за обзор наложително би трябвало да получат и касова записка.

За нарушавания на данъчните условия могат да се подават сигнали на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР