Снимката е архивна. Около 55 000 дванадесетокласници и 57 000

...
Снимката е архивна. Около 55 000 дванадесетокласници и 57 000
Коментари Харесай

Над 100 000 ученици се явяват на задължителни изпити


Снимката е архивна.

Около 55 000 дванадесетокласници и 57 000 седмокласници се явяват през днешния ден на наложителни изпити. Абитуриентите държат втората наложителна матура по предмет по желание, а по-малките възпитаници - изпит за външно оценяване по математика.

Втората наложителна матура е по 13 предмета, като младежите трябваше да изберат на какъв изпит желаят да се явят. Изпитът стартира в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специфични просветителни потребности – 6 часа.

Зрелостниците би трябвало да са по местата си най-късно до 7.45 ч. и да пишат с черен химикал.

В 9.00 часа ще бъде изтеглен изпитният вид за национално външно оценяване по математика за 7-и клас.

Изпитът за седмокласниците ще стартира в 10.00 часа.

Той се състои от 2 модула. Първият съдържа 20 задания със свободен и затворен отговор. Продължителността му е 60 мин., а оптималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

Вторият модул се състои от 4 задания с отворен отговор, от които 2 задания с къс числов, символен или вербален отговор и 2 задания с изложение и обосновка на решението. Продължителността на този модул е 90 мин., а вярното решение на дилемите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Седмокласниците би трябвало да носят със себе си съответните такъми по математика и да пишат със наследник химикал.

С оценките от този изпит, и от външното оценяване по български език и литература, което беше в понеделник, се кандидатства за гимназия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР