Снимка zname.bgКипър не прие и върна тази сутрин обратно в

...
Снимка zname.bgКипър не прие и върна тази сутрин обратно в
Коментари Харесай

Кипър не прие лодка с 33-ма бежанци от Ливан и Сирия

Снимка zname.bg

Кипър не одобри и върна тази заран назад в Ливан лодка с 33-ма бежанци от Ливан и Сирия. Това става за първи път - до момента имаше случаи, когато бреговата защита не позволяваше на мигрантските лодки да навлязат в териториалните води на страната, написа

Лодката, на която е имало дами и деца, се опита нощес да дебаркира край Лимасол. Кипър е със затворени морски граници поради ковид.

През миналата нощ е извършена интервенция от способените кипърски държавни служби в съдействие с ливанските управляващи.

Мигрантите са трансферирани на частен транспортен съд, нает от Кипър, на който са доставени храна и артикули от първа нужда. Тази заран той е изпратен назад към Ливан, ескортиран от бреговата защита, полиция и медицински личен състав.

Четирима мъже – трима от Сирия и един от Ливан, са задържани от кипърската полиция в хода на следствието за идването на друга лодка - с 51 мигранти, които през вчерашния ден по обед влязоха на острова през следената от Организация на обединените нации „ буферна зона ”.

Съдът през днешния ден разпореди задържането им за 8 дни по обвинявания в трафик на хора.

Властите в Кипър с паника регистрират случаи на ковид измежду идващите бежанци и измежду настанените в приемния център край Никозия, който към този момент е претъпкан.

До момента общо случаите на Ковид-19 в страната са 1507, като новозаразените на ден са едноцифрен брой.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР