Снимка Златина Манолова / OFFNewsСтотици дадоха светлина с телефони, запалки

...
Снимка Златина Манолова / OFFNewsСтотици дадоха светлина с телефони, запалки
Коментари Харесай

Стотици дадоха светлина на протестa срещу избора на Гешев за главен прокурор

Снимка Златина Манолова / OFFNews

Стотици дадоха светлина с телефони, запалки и лампи на величествен митинг пред Съдебната палата под надпис " Да запалителен Светлината в Мрака - ЗА Право и Свобода! " довечера, написа offnews.bg.

Акцията е проведена от Инициатива " Правосъдие за всеки " и е против избора на единствения номиниран за основен прокурор Иван Гешев.

Множеството скандира " Мафия! ", " Гешев е срам! ", " Свобода! ".

" Вече пренебрегват Съда, към този момент заплашват съдии, към този момент пренебрегват юристите, към този момент уволняват публицисти и изясняват, че свободата на словото не било " разпасаност ", към този момент приказват за управителната роля на Прокуратурата в " мощната страна ". Бивш и сегашен основен прокурор постановат идващия подобен, само че сценаристите са едни и същи - тези, които преди избраха самите тях, а това е дребна групичка олигарси, представлявани от Властта на един корпулентен медиен магнат и народен представител, който желае да получи цялата власт в страната, а след това да я трансформира в мека тирания! Ако позволим да завладеят Съда и да унищожат самостоятелната публицистика, това ще е краят на полусъстоялата се правова страна, от която ще избягат сигурно децата и внуците ни! " -  заявиха от Инициатива " Правосъдие за всеки ".

" Мракът може да бъде продънен единствено със светлина, която да освети покупко-продажбите и зависимостите! Нека бъде светлина и Непримиримост в отбрана на Правото, независимостта на Съда и опитите за налагане на прокурорска тирания над нежната ни народна власт! " - безапелационни са стачкуващите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  1 COLLECTIONER (преди 1 минута) Рейтинг: 7190 | Одобрение: 5870 Тези май са платени от комунягите! Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР