снимка: Йорданка Иванова, Забелязано във Варна“Буквално преди дни беше завършена

...
снимка: Йорданка Иванова, Забелязано във Варна“Буквално преди дни беше завършена
Коментари Харесай

Кога я сложиха, кога ѝ направиха дупка? Варненци коментират новата ограда на бул. „Сливница“

снимка: Йорданка Иванова, „ Забелязано във Варна “

Буквално преди дни беше приключена новата ограда в разграничителната линия на оживения бул. „ Сливница “ във Варна. И незабавно в нея се появи дупка – ей по този начин, тъй като на някой не му се върви до някое е от околните кръстовища, с цел да пресече.

Снимка на демонтираната част на преградата се появи през днешния ден в групата във Facebook „ Забелязано във Варна “ и незабавно провокира оживена полемика. Доста водачи видяха в тази обстановка мотив да си излеят яда към „ врага “ на пътя – пешеходците. Един от присъщите мнения гласи следното:

Пешеходците би трябвало да бъдат доста съществено санкционирани за погрешно секване. Както и за безочливо секване - бавничко по пешеходната пътека, с телефончето в ръка, или да връхлита на платното без да се оглежда, единствено тъй като има преимущество. Но дано не не помнят, че тези преимущества приключват постоянно неприятно. “

Съществува обаче и противоположната теза – откакто някой си е направил труда да демонтира част от оградата, това е сигнал, че на мястото има потребност от спомагателна пешеходна пътека. Това мнение постоянно се показва от бранители на концепцията, че градската инфраструктура би трябвало като цяло да е построена с концепцията за преимущество на пешеходци и велосипедисти, не на коли. Тази преобладаваща теза за доста европейски градове обаче не се ползва у нас, като Варна е явен образец.

Не липсват и отзиви, свързани с отговорностите на институциите да наблюдават за цялостта и редовността на уличната маркировка. Едно от тях е на Антон Луков – публицист и PR експерт, някогашен представител на община Варна от времето на кмета инж. Христо Кирчев:

Ами на общината това и е работата - да поставя загради. За което употребява нашите налози. А за защитата на въпросните загради също отиват друга част от нашите налози към Министерство на вътрешните работи. Така, че в случай че в Общината или Министерство на вътрешните работи се усещат почтени, не виждам за какво всички ние, които ги устояваме би трябвало се усещаме отговорни. Меко казано е безсрамно институции на наша прехрана да вършат генерални изводи на наш (на данъкоплатците) тил! “

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР