Снимка: Янтра днесОтиде си една от легендите на великотърновския театър.

...
Снимка: Янтра днесОтиде си една от легендите на великотърновския театър.
Коментари Харесай

Скръбна вест! Много българи плачат сега. Почина легендата на театъра

Снимка: " Янтра през днешния ден "

Отиде си една от легендите на великотърновския спектакъл. На 14 септември на 88-годишна възраст умря дългогодишният артист Петър Петров.

Поклонението ще бъде на 18 септември /сряда/ от 11 часа в Гробищния парк на Велико Търново, оповестява " Янтра през днешния ден ". 

Повече от 30 години обичаният артист е играл на сцената на Музикално-драматичен спектакъл “Константин Кисимов ”, а функциите му са повече от 200. Той е единственият актьор у нас, изиграл на сцената всички български царе, за които са писани пиеси.

Превъплъщавал се е в облиците на най-славните ни владетели, измежду които са Калоян, Иван Шишман, Ивайло, Иван Александър, Фердинанд Сакскобургготски.

Първото му излизане на сцена в остарялата столица е в далечната 1961 година в ролята на Мирослав (любовник на Мария Десислава) в пиесата “Иван Шишман ” на Камен Зидаров. Няколко години по-късно играе и самия държател. В пиесата “Патриарх Евтимий ” също му е поверен обликът на Иван Шишман.



Петър Петров е взел участие и в шест български кино лентата, измежду които са “Гераците ” по Елин Пелин и сериалът “Демонът на империята ”. Той е играл на една сцена с величия от ранга на Георги Попов, Кирил Донев, Любен Кабакчиев, а националният актьор Стефан Гецов бил негов непосредствен другар.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР