Снимка WikimediaНие смятаме тези провокативни действия на Израел за враждебни.

...
Снимка WikimediaНие смятаме тези провокативни действия на Израел за враждебни.
Коментари Харесай

Русия: Сирия свали наш самолет заради безотговорните действия на Израел

Снимка Wikimedia

" Ние считаме тези провокативни дейности на Израел за враждебни. 15 членове на съветската военна работа са починали заради безотговорните дейности на израелската войска. Това изцяло опонира на духа на руско-израелското партньорство. Ние си резервираме правото за съответен отговор. ", се показва в изказването на Руското министерство на защитата, оповестява РТ.

Русия удостовери, че неин разследващ аероплан е бил свален от сирийската противовъздушна защита. Всичките 15 военни на борда са починали.
Според министерството на защитата самолетът Ил-20 е бил ударен от ракета на зенитната система С-200, предава " Дневник ".

Това е станало по време на израелски въздушни удари в провинция Латакия. При първичното известие Москва сподели, че самолетът е липсващ от радарите на към 35 км от сирийския бряг.



" В резултат на безотговорните дейности на израелските военни починаха 15 съветски военнослужещи. Това безусловно не дава отговор на духа на руско-израелското партньорство ", съобщи представителят Игор Конашенков.

Той твърди, че израелските водачи са се прикривали зад Ил-20 и по този начин са го изложили на ударите на сирийската противовъздушна защита. Освен това командването на съветската група войски в Сирия не е било предизвестено от Израел за идна интервенция, добавя Конашенков, представен от РИА " Новости ". За появяването на израелските бойни самолети в региона било обявено едвам една минута авансово.

Израелските средства за ръководство на авиацията не може да не са виждали съветския аероплан, защото той също така се спускал за кацане. Не ни оставиха време да го приберем безвредно, допълват от министерството.

Посолството на Израел в Москва към този момент отхвърля коментар.

Неотдавна Израел удостовери, че през последните две години е направил над 200 удара по ирански цели в Сирия. Това съответства с изявления, в които се твърди, че от 2013 година насам Израел скрито е въоръжавал и финансирал най-малко 12 сирийски размирен групировки в Южна Сирия. Подкрепата им е била прекъсната през юли, когато армията на Башар ал Асад възвърне контрола над граничните региони по Голанските възвишения.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР