снимка ВМСОт 14 до 18 май 2018 година в териториалното

...
снимка ВМСОт 14 до 18 май 2018 година в териториалното
Коментари Харесай

Българските ВМС започнаха учение, тренират битка със самолети, кораби и подводници

снимка Военноморски сили

От 14 до 18 май 2018 година в териториалното море на Република България се организират тактически учения на корабни съединения от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Ученията се организират според годишния проект за подготовка на формированията от състава на Военноморските сили на Република България.
По време на тактическото си обучение дивизион патрулни кораби прави водене на бойни дейности против въздушен, надводен и подводен съперник, тактическо маневриране и надзор на корабоплаването в заложени региони.
Дивизион миночистачни кораби отработва противоминни дейности, тактическо маневриране и отразяване офанзивите на въздушен съперник, а дивизион кораби със спомагателно предопределение тренира дейности по разкриване и заличаване на подводни обекти и водолазна работа в избрани региони.
Освен характерните задания, изпълнявани от всеки един корабен дивизион, корабите организират учения по дейности в условия на приложимост на нуклеарно, химическо и биологическо оръжие, както и по отразяване на асиметрични закани. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР