снимка: ВМС, архивОбщо 11 държави ще се включат с техника

...
снимка: ВМС, архивОбщо 11 държави ще се включат с техника
Коментари Харесай

11 държави ще участват в българското морско учение „Бриз 2018“

снимка: Военноморски сили, списък

Общо 11 страни ще се включат с техника и жива мощ в националното военноморско обучение „ Бриз 2018 “, което стартира в Черно море. В рамките му ще бъдат отиграни морски интервенции в отговор на рецесия, битка с надводен, подводен и въздушен съперник, с нефтени разливи и с терористи. 

Ще има и демонстрации по избавяне на море, противопоставяне на незаконна имиграция, саботажи.

Планираните интервенции и маневри ще продължат от 13 до 22 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България, както и в авансово оповестени полигони. Щабът за надзор на учението ще бъде в Пункта за базиране Бургас, оповестиха от Щаба на Военноморски сили.

В учението ще вземат участие 25 бойни и спомагателни кораби и катери, една подводница, 4 самолета, 5 вертолета и 2340 военнослужещи от България, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Втората непрекъсната група кораби на НАТО и Втората непрекъсната група противоминни кораби на НАТО. С „ Бриз 2018 “ са ангажирани и 124 души от 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР