Снимка ВМА58-годишен мъж в крайна фаза на чернодробно заболяване беше

...
Снимка ВМА58-годишен мъж в крайна фаза на чернодробно заболяване беше
Коментари Харесай

Спасиха 58-годишен мъж с трансплантация на черен дроб

Снимка ВМА

58-годишен мъж в последна фаза на чернодробно заболяване беше избавен с трансплантация, осъществена от експерти във ВМА.

Интервенцията е траяла 5 часа и е осъществена от екипа на проф. доктор Никола Владов, д.м.н., началник на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, съобщи Нова тв.

По-рано денем екип на ВМА бе превозен със аероплан C-27J „ Spartan “ от транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " - Велико Търново, където бе осъществена експлантацията на органите.

„ Пациентът е в положително положение ”, съобщи проф. доктор Никола Владов.

Ръководството на болничното заведение изрича своята изключителна признателност към околните на донора, които макар сложния за тях миг, са разрешили експлантацията на органите.

Екипът на ВМА благодари и на сътрудниците си от великотърновската болница за положителното съдействие, както и на екипите на Военновъздушните сили за бързата и своевременна реакция във всяка донорска обстановка.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР