Снимка: Вечерне новостиС лошо ще запомнят пътуването си до София

...
Снимка: Вечерне новостиС лошо ще запомнят пътуването си до София
Коментари Харесай

Крадци отмъкнаха колата на сърби, те шокирани от реакцията на БГ полицията

Снимка: " Вечерне новости "

С неприятно ще запомнят пътуването си до София предходната неделя  Неманя /36 г./ и  Снежана /30 г./ Милошевич, откакто на паркинг пред „ Джъмбо “ измежду бял ден единствено за 3 минути им е бил откраднат автомобилът Kia Sportage.

Семейството от Ниш незабавно съобщило на полицията, само че към този момент въобще няма вяра да си върне колата.

Неманя тръгнал в неделя с жена си за София, откъдето да купи за майка си цитостатик, употребен при химиотератия, който е по-евтин в България. На връщане двамата решили да се отбият до магазин за играчки, пред който паркирали автомобила си, написа сръбското издание „ Вечерне новости “, представено от dnes.bg.

Когато единствено след минутки се върнали до колата си, те видели, че нея я няма.

„ Успокояваше ме това, че всичко стана доста бързо и че знаех, че няма повече от пет литра в резервоара – споделя Неманя. - Надявах се, че полицията ще успее елементарно да залови крадците. Това, което не чаках обаче, е българите да реагират постепенно. Дойдоха чак след половин час, едвам успяхме да им се примолим и да ги убедим да изпратят патрул да ревизира случая “.

По думите на Снежана и Неманя служителите на реда не ги питали за каква кола става дума, нито какви са номерата, а споделили, че би трябвало да отидат в полицейското ръководство и там да попълнят данните.

„ Тогава ми стана ясно, че повече няма да видя колата си “ споделя мъжът от Ниш.

В ръководството прекарали часове. Около среднощ за първи път ги попитали за модела на автомобила, само че не могли незабавно да го разгласят за търсене, тъй като началникът им не бил там. Едва на третия ден полицията уведомила за случая Интерпол, споделя Неманя.

„ Абсолютно никой в полицейското ръководство онази вечер не го интересуваше къде ще прекараме нощта, нито, че става дума за бременна жена, споделя Неманя. - Дори чаша вода не й дадоха, нито стол да седне. За благополучие носехме със себе си картите и имахме малко пари, с цел да платим за нощувката, другояче евентуално щяхме да останем на улицата “, изяснява мъжът.

Ситуацията на Снежана и Неманя в допълнение се усложнила от това, че паспортите им останали в колата и двамата не можели да изоставен България. „ Трябваше да изчакаме да получим пътни листове. От посолството оптимално ни помогнаха да създадем това за 24 часа. Взеха поради, че брачната половинка ми е бременна, че у дома имаме малко дете, другояче се чака по една седмица и през това време не може да се напусне страната “, споделя Неманя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР